fbpx

3000 € kazni za turiste, ki počnejo to v javnosti

Dopust je čas sproščanja. A kljub temu obstajajo meje, do kam lahko greste.

Ker nekateri na dopustu prekoračijo meje družbeno sprejemljivega, so se v priljubljenem španskem turističnem središču Majorki odločili, da za nekatera ekscesna obnašanja uvedejo globe. Slednje bodo veljale za vse Balearske otoke.

Nad neprimernem obnašanjem turistov so se pritoževali tudi domačini, zato so pristojne službe sprejele niz ukrepov, s katerimi so policisti dobili pooblastila za ukrepanje zoper kršitelje. Novi predpisi naj bi v veljavo stopili septembra, kar je malo prepozno, a kljub temu so domačini zadovoljni.

Kaj jim gre najbolj v nos? 

Na Balearskih otokih so se odločili, da stopijo na prste tistim, ki menijo, da je turizem le nebrzdano pitje alkohola. Prodaja alkohola za pitje na prostem bo prepovedana med polnočjo in osmo uro zjutraj. Globa za nespoštovanje te prepovedi bo znašala od 1500 do 3000 evrov.

Kazen za “balconing” oz. skakanje v bazen z balkona bo znašala od 100 do 175 evrov.

Bo visoka kazen turiste odvrnila od tega?

3000 evrov kazni bodo morali plačati tudi tisti, ki se bodo sprehajali zgoraj brez (moški in ženske) in tisti, ki bodo imeli spolne odnose oz. druge spolne ekscese na javnih mestih.

Ker so domačini velikokrat vzeli pravico v svoje roke in so sami obračunali s problematičnimi turisti, so jih oblasti znova opozorile, da je tovrstno početje kaznivo in nesprejemljivo.

vir:cekin.si