fbpx

9 skritih hotelskih stroškov, ki vam izpraznijo denarnico

Varovano parkirišče ob hotelu, internetna povezava v sobi, darila … Najprej preverite, ali je ponudba res vključena v ceno.

Velikokrat se zgodi, da turisti ob odhodu domov in plačilu računa v hotelu doživijo šok. Znesek je namreč lahko mnogo višji, kot pa so sami izračunali. V izračunu namreč niso upoštevali nekatere storitve, za katere so sklepali, da so brezplačne. Zato je najbolje, da se že vnaprej informirate, katera ponudba je vključena v ceno, katere pa se plačujejo posebej.

Darila 

Steklenička vina ali katere druge pijače: velikokrat zaradi majhnosti darila menimo, da gre za brezplačno darilo ob prihodu. Previdni bodite tudi, če imate v sobi sadje ali čokolado. Ponavadi je v košari ali na steklenici sporočilo z dobrodošlico, kar je dober znak. Če pa se omenja le ponudba hotelskega bara in je poleg tudi seznam drugih pijač, pa je bolje, da se na recepciji informirate, ali gre za brezplačno darilo.

Koliko stane parkirišče?

Številni hoteli se na spletnih straneh pohvalijo, da gostom zagotavljajo varno parkirišče. Velikokrat ni jasno, ali gre za brezplačno ponudbo, cena varovanega parkirišča pa je lahko vrtoglava.

Previdno v hotelskih restavracijah

Številni hoteli imajo poceni hrano, a so cene pijače zelo visoke. Previdno, ko ob kosilu ali večerji naročate pijačo. Lahko se namreč zgodi, da jo boste plačali skoraj toliko, kot glavno jed.

Sobna postrežba

Le kdo ne uživa, ko mu nekdo pripravi in do vrat dostavi hrano ali pijačo. Če imate dovolj denarja, da to udobje tudi plačate, je super. Če nimate, pa previdno – lahko vam zaračunajo vsako dostavo.

Dostop do interneta

Vsi hoteli imajo wi-fi ponudbo, večina v vseh prostorih oz. tudi v sobah. A nekateri hoteli nudijo brezplačni internet le v skupnih prostorih, če ga želite tudi v sobi, pa boste morali doplačati.

Odpoved rezervacije

Preverite, kaj bi se zgodilo, če bi morali zaradi višje sile odpovedati potovanje. Ali bi vam hotel povrnil stroške rezervacije? Koliko?

Vaši ljubljenčki

Številni hoteli nudijo možnost, da gosti v sobe pripeljejo tudi svoje hišne ljubljenčke. Preverite, kakšne so cene in ali so te odvisne od velikosti vašega na primer psa. Prav tako se lahko zgodi, da vam hotel zaračuna dodatno čiščenje.

Zamuda

Hoteli imajo določene ure, do katerih se morajo gosti odjaviti. Če boste to uro zamudili, boste morali plačati za cel dan.

Resort

Če se odločite za počitnice v resortu, preverite, kaj vse boste morali doplačati. Zabave, športne aktivnosti, wellness, aktivnosti za otroke … Kaj morate doplačati in koliko?

vir:cekin.si

Inline
Inline