ČRNA KRONIKA

Bivšo partnerko in hčer skušal pokončati z zastrupljenimi krofi

Usoda 35-letnega Luke Vlaovića, obsojenega za poskus umora nekdanje partnerke in njunega otroka, je očitno zapečatena. Vrhovno sodišče je njegovo zahtevo za varstvo zakonitosti zavrnilo in odslužiti bo moral 23-letno zaporno kazen.

Luka Vlaović, sicer pravnik, je imel tistega 6. oktobra 2020 v svojem celjskem stanovanju dogovorjeni stik s štiriletno hčerko, ki je po začasni odredbi sodišča trajal od 15. do 18. ure. Kot je na sodišču pričala Nina S., je prišla ponjo, Vlaović pa ji je po domofonu dejal, da še ni pojedla, in naj pride gor. Vsaki je ponudil krof, te je sam spekel, in ko je dekletce pojedlo svojega ter hotelo še malo maminega, rekel, da lahko vzame samo sredico. Nini S. je med vožnjo domov postalo slabo, a čeprav omotična, je k sreči varno pripeljala do svojih staršev.

Ti so poklicali policijo, obe dekleti pa sta čez noč ostali na opazovanju na urgenci. Zdravniki so ugotovili, da sta bili zastrupljeni. Sladkor in pomirjevala Klobčič se je nato začel razpletati: Vlaović je krofe posul z mešanico sladkorja in zdrobljenih tablet lorazepam, ki močno vplivajo na psihofizične sposobnosti in sposobnosti za vožnjo, z namenom, je bilo prepričano tožilstvo, da bi se Nina S. in hčerka med vožnjo domov usodno ponesrečili. Po besedah pooblaščenke oškodovank Jasmine Gričnik se je za zavržno dejanje odločil, ker se je bal odločitve sodišča glede stikov z otrokom, obetali naj bi se mu namreč pod nadzorom centra za socialno delo.

Več na: https://www.zurnal24.si/slovenija/crna-kronika/bivso-partnerko-in-hci-skusal-pokoncati-z-zastrupljenimi-krofi-402668 – www.zurnal24.si

 

vir: zurnal24.si – foto: simbolična fotografija