Britansko premierko pozivajo k izločitvi spornega varovala iz dogovora o brexitu - savinjska.info

Britansko premierko pozivajo k izločitvi spornega varovala iz dogovora o brexitu

Kot piše STA ,ZURNAL 24 , je britanski parlament podprl nezavezujoč amandma, s katerim zahteva zamenjavo irskega varovala z “alternativnimi predlogi” in zavrnil brexit brez dogovora.

Britanski parlament je podprl nezavezujoč amandma, s katerim zahteva zamenjavo irskega varovala z “alternativnimi predlogi”. Z njimi bi se izognili trdi meji na irskem otoku. Britansko premierko Thereso May poziva k vnovičnim pogajanjem v Bruslju in izločitev spornega varovala iz dogovora o brexitu.

Parlament je s tesno večino (318 proti 310) zavrnil tudi brexit brez dogovora. Poslanci spodnjega doma britanskega parlamenta so namreč sprejeli nezavezujoči amandma, s katerim skušajo preprečiti brexit brez dogovora. Vlado so pozvali, naj EU zaprosi za odlog izstopa iz EU, če do konca februarja parlament ne sprejme dogovora o brexitu.

Kot je po glasovanju v parlamentu dejala Mayeva, je parlament danes dal jasno sporočilo, da Združeno kraljestvo EU ne bi smelo zapustiti brez dogovora, vendar pa zgolj nasprotovanje temu izstopa brez dogovora še ne more preprečiti.


Preostanek članka si lahko pogledate na tej POVEZAVI

VIR:ZURNAL24.SIAVTOR:STAFOTO:PIXABAY