fbpx

Če bi pred 8 leti vložili 100 USD v Bitcoin, bi danes imeli 280 milijonov

Bitcoin je vrsta digitalnega denarja (crypto valuta), katera popularnost raste iz leta v leto, širom svetu, tudi v Sloveniji. Tisto, kar ga razlikuje od tradicionalnega denarja je to, da ga ne kontrolira nobena institucija, kar pomeni da nobena banka ne kontrolira vaš denar. V aprilu leta 2010, je bila cena enega Bitcoina 0.003 dolarja, medtem ko je danes cena enega Bitcoina več kot 8400 dolarjev.

Fortrade, je za vse ki so zainteresirani, da bi se naučili kako trgovali z Bitcoin-om ali za vse tiste, ki enostavno želijo razširiti svoje znanje, pripravil brezplačno e-knjigo “Kako trgovati s ceno Bitcoina” (tako imenovani CFD-ji). Knjiga je prilagojena vsem nivojem znanja in jo lahko prevzamete preko spodnje povezave.

Med tem je veliko držav razglasilo Bitcoin legalnim, kar je imelo pozitiven vpliv na njegovo ceno. Na Japonskem mnoge trgovske verige dovolijo nakupe z Bitcoin-om, in s tem postane Japonska največji trg za Bitcoin na svetu.

Bitcoin ne pod vplivom vlad držav. Bitcoin se spremlja z javnim online zapisom, poznanim pod imenom „block chain“. Končna številka Bitcoina je lahko proizvedena skozi proces, kateri se imenuje „rudarjenje“, kar prestavlja reševanje zapletenih matematičnih problemov. Ena od privlačnosti tega načina plačila je, da je plačevanje povsem anonimno.

Kriptovaluta2

Fortrade Ltd je avtoriziran in reguliran v Veliki Britaniji s strani FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.
Pogodbe o razliki v ceni (CFD) predstavljajo proizvode, ki temeljijo na finančnem vzvodu in imajo visoko raven tveganja za Vaš kapital, ker lahko cene hitro postanejo neugdne za Vas. Svoja sredstva lahko izgubite, vendar ne več kot je bila višina vašega depozita. Ti proizvodi morda ne bodo primerni za vse stranke, zato morate biti prepričani, da ste razumeli tveganja, poiščite pa tudi neodvisen nasvet. To gradivo ni ne ponudba, ne povpraševanje in ne transakcija glede kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejme nobene odgovornosti za kakršnokoli uporabo teh komentarjev, pa tudi ne za posledice, ki lahko iz tega izvirajo. Ni nikakršnega zagotovila in ne garancije glede točnosti ali popolnosti teh podatkov. Posledično, vsaka oseba, ki ravna po njih, to dela popolnoma na lastno tveganje.

vir:www.siol.net