ČRNA KRONIKASVET

Cesta vzela življenje 20-letnega voznika in 17-letnega sopotnika

Huda tragedija, ki je vzela dve mladi življenji, se je zgodila na cesti, ki pelje iz smeri mesta Imotski proti Posušju na Hrvaškem. Prav na tistem delu ceste prihaja do pogostih nesreč, nikoli pa še ni prišlo do tako tragičnih posledic, poročajo na portalu 24sata.  Na kraju nesreče sta življenje izgubila 20-letni voznik mercedesa in 17-letni sopotnik. V avtu sta bila še dva mladeniča, 17-letnik in 18-letnik, ki sta bila hudo poškodovana in v življenjski nevarnosti prepeljana v splitsko bolnišnico, kjer se za njuni življenji še borijo. 

Prevračali so se  Po prvih podatkih je nesrečni voznik mercedesa v ovinku najverjetneje izgubil oblast nad vozilom, pri čemer je z vozilom trčil v zaščitno kovinsko ograjo, nekajkrat ga je prevrnilo, tako da je končal pod cestiščem.

Fantje so bili namenjeni v diskoteko v Posušju, kjer naj bi se pridružili ostalim prijateljem. Ko se je razširila vest o tragediji, je dogajanje obstalo, slišalo se je le hlipanje prijateljev, poroča 24sata.  Pišejo še, da so bili fantje vljudni in pridni mladi ljudje. Eden izmed njih je bil iz gotilniške družine, ravno pri njih so pred odhodom pojedli pico. Menda naj bi bili neodločeni, ali sploh oditi v diskoteko, ali ne.  Žal je ta pot stala življenja dveh fantov. Zaradi hude izgube se je mesto Imotski, kot je potrdil župan Ivan Budalić, odločilo razglasiti dan žalovanja.

Več na: https://www.zurnal24.si/svet/cesta-vzela-zivljenje-20-letnega-voznika-in-17-letnega-sopotnika-414246 – www.zurnal24.si

vir: zurnal24.si – foto: simbolična fotografija