fbpx

Dijana Đuđič naj bi z različnih računov dvignila več kot 3,5 milijona gotovine

Bosanska državljanka Dijana Đuđić, ki je pred volitvami dala kredit Janševi SDS, naj bi od leta 2016 z različnih računov dvignila več kot tri milijone in pol, skupaj s povezanimi osebami pa več kot sedem milijonov evrov gotovine. Zadevo po neuradnih informacijah obravnava tudi specializirano državno tožilstvo.

Domnevno sporna nakazila so se vršila na bančnih računih na Cipru, v Švici in Avstiji, na Slovaškem in Madžarskem in seveda v Sloveniji. Đuđičeva naj bi na njen poslovni račun na banki Sparkasse dobila 220 tisoč evrov, na Novo kreditno banko Maribor pa 395.000. Samo v Avstriji naj bi dvignila več kot milijon evrov gotovine z računov, kjer je bila pooblaščena. V Slovenijo pa naj bi prišlo še 190.000 na NLB, 200.000 na NKBM, pri naslednjih 200 tisočakih iz Avstrije pa je banka transakcijo zaustavila. Maja lani pa so na njen račun iz Cipra prišla še štiri nakazila po 45.000 evrov.

Na enem od bančnih računov v Avstriji pa naj bi bila po neuradnih podatkih pooblaščena tako Đuđićeva kot Rok Snežič. Na računu naj bi bilo tri milijone evrov. Janez Janša pa ne vidi nič spornega, da se je stranka zadolžila pri njej.

Podjetje Dijane Đuđić naj neuradno pri nas ne bi plačevalo davka, zato naj bi ji Finančna uprava odmerila za 305.000 evrov davka, stečajna upraviteljica pa je podjetje že ovadila zaradi davčne zatajitve in ponarejanja listin.

vir:www.24ur.com