fbpx

Dom krajanov v Skornem Šoštanj Savinjska

Občina Šoštanj je na portalu javnih naročil objavila javni razpis za iskanje najugodnejšega ponudnika za izgradnjo Doma krajanov v Skornem pri Šoštanju.

Med krajani Skorna je že dlje časa prisotna želja po prostoru, kjer bi se lahko družili. Na igrišču v Skornem imajo nadstrešnico, ne pa tudi objekta, kjer bi se lahko sestajali tudi v hladnejših dneh in kjer bi lahko pripravljali manjše prireditve.

Občina Šoštanj je tako pristopila k pripravi projekta in pridobitvi gradbenega dovoljenja, včeraj pa smo objavili javno naročilo za izvedbo.

Objekt tlorisne površine približno 100 m2 zajema pritličje in mansardo, v njem bo manjša dvorana, kuhinja, sanitarije, prostori za shranjevanje rekvizitov in društveni prostori.

Po podatkih Statističnega urada RS je bilo v Skornem na dan 1. 1. 2018 359 prebivalcev, v kraju je zelo aktivno Turistično društvo Skorno, ki združuje turizem, kulturo in šport in ima 194 članov. V okviru društva deluje tudi pevski zbor, ki je letos pomladi požel izjemen uspeh z muzikalom V vasi mojega dekleta.

Objekt bo predvidoma končan do julija prihodnje leto.

vir:sostanj.si

Inline
Inline