Hudo poškodovan sam poklical policijo in prijavil voznico, ki je pijana povzročila prometno nesrečo in odpeljala! - savinjska.info

Hudo poškodovan sam poklical policijo in prijavil voznico, ki je pijana povzročila prometno nesrečo in odpeljala!

Ta  konec  tedna  so  občani na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje poklicali 977.  V 220. primerih je šlo za interventne dogodke.

V nadaljevanju najprej o dogajanju obravnavanem v petek.

 

Prometne nesreče s hudimi poškodbami – Vinska Gora, Luče, Šentjur

V petek, okoli 15.30 ure,  smo v Vinski Gori obravnavali prometno nesrečo v kateri  so bila udeležena tri osebna vozila. 32-letni voznik je zapeljal na nasprotno  smerno  vozišče in najprej trčil v  osebno vozilo voznika, ki je pravilno   pripeljal  nasproti  in nato še v osebni vozili dveh voznic. Obe voznici,  stari  46 in 57 let, sta se v trčenju lažje poškodovali, 32-letni
povzročitelj pa huje.

Dobro  uro kasneje smo hujšo prometno nesrečo obravnavali tudi v Šentjurju. 18-letna  voznica  osebnega  vozila,  ki je vozila iz smeri Šentjurja proti Stopčam,  je  v  bližini kmetijske šole zapeljala na levo smerno vozišče in trčila  v  tovorno  vozilo, s katerim je nasproti pripeljal 50-letni voznik. 18-letna  voznica  se je v trčenju hudo poškodovala, njen 18-letni sopotnik pa lažje.

Nekaj  pred  19.  uro  smo  prometno  nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami obravnavali še na relaciji Luče  – Mozirje. 40-letni voznik osebnega vozila nas je obvestil, da je vanj trčila voznica osebnega vozila, ki je zapeljala na  nasprotno  smerno  vozišče  in  po trčenju odpeljala ne da bi ustavila. 49-letno povzročiteljico, ki je kazala očitne znake alkoholiziranosti,  smo izsledili v Lučah.  Voznica je odklonila preizkus z alkotestom, zato smo ji odredili strokovni pregled in jo pridržali.  40-letni voznik, v katerega je povzročiteljica trčila se je v trčenju hudo poškodoval. V omenjenem primeru zbiramo obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja  Nevarna vožnja.

Tatvina registrskih tablic – Celje

Na  ulici  Pod gabri v Celju je neznani storilec  z osebnega vozila ukradel obe registrski tablici.

Tatvina kolesa z motorjem – Celje

Okoli  polnoči  smo  v  Celju  obravnavali tatvino kolesa z motorjem znamke Gilera  Runner  50,  registrskih  številk  CE  C1-728.  Lastnica  je vozilo parkirala in zaklenila na parkirišču pri železniški postaji.

Poleg  omenjenega  smo v petek obravnavali več manjših zasegov prepovedanih drog. Najpogosteje je šlo za konopljo, hašiš in tabletke ekstazija.

Sobotno   jutro   je  zaznamovala  tragična  utopitev  22-letnega  fanta  v Velenjskem jezeru o kateri smo med vikendom že poročali.

Nevšečnosti povezane z močnim deževjem

V  soboto  popoldne  je  močno  deževje  povzročalo   težave  tudi na našem območju. V Skornem pri Šoštanju je hudourniška voda zalila vozišče in nekaj hiš.  Plazovi  so  ovirali  promet  v   Lešju,  v  Lokovici in na cesti med Velenjem  in  Mozirjem.   Zaradi poplavljenega vozišča je bila cesta za ves promet  zaprta  tudi v Pirešici. Na cesti med Laškim in Hotemežem so promet ovirala  drevesa, ki so se zrušila na cesto ter večje količine peska, ki ga je voda prinesla na vozišče. Voda je zalila tudi več hiš v Laškem.

Tudi  nedeljsko  jutro  so  zaznamovale  težave povezane z močnimi naliv, in sicer  predvsem na območju  policijskih postaj Šmarje pri Jelšah in Rogaške Slatine.  Voda  je zalila več cest,  stanovanjskih hiš in objektov. Voda je težave povzročala tudi drugod na našem območju.

Vlom v skladišče – Velenje

Danes zjutraj smo bili obveščeni o vlomu v skladišče na Partizanski cesti v Velenju. Storilec je ukradel dve kosilnici na nitko, motorno žago,  kotno brusilko, več motornih škarij za rezanje žive meje ter več puhalnikov listja.

 

VIR:PU CELJE – FOTO: PIXABAY(simbolična fotografija)