Javni posvet o digitalnih načelih EU - savinjska.info

Javni posvet o digitalnih načelih EU

Evropska komisija je začela javno posvetovanje o oblikovanju sklopa načel za spodbujanje in spoštovanje vrednot v evropskem digitalnem prostoru. S posvetom, ki bo odprt do 2. septembra 2021, želijo odpreti široko družbeno razpravo in zbrati mnenja državljanov, nevladnih organizacij in na splošno vseh, ki si želijo k temu kaj prispevati.

Evropska komisija je 9. marca 2021 predstavila svojo vizijo evropske digitalne preobrazbe do leta 2030 in predlagala sestavo sklopa digitalnih načel. Ta naj bi zajemal področja kot so dostop do internetnih storitev ter varnega in zaupanja vrednega spletnega okolja. Dopolnjevala bodo obstoječa pravila, ki Evropejce že varujejo.

K sooblikovanju načel vabijo vse zainteresirane posameznike in organizacije, da delijo svoj pogled, nasvete in predloge za boljše, varnejše in prijetnejše digitalno okolje.

Skupno zasnovana načela bodo nato vodila države članice EU pri oblikovanju končne različice digitalnih pravil in predpisov, ki bodo omogočala ustvariti varnejše digitalno okolje, ki ponuja enake priložnosti prav vsakemu državljanu EU.

 

VIR: SAFE.SI