Jutri napovedujejo uničujoč veter, preverite kje bo najhuje! - savinjska.info

Jutri napovedujejo uničujoč veter, preverite kje bo najhuje!

V nedeljo in v noči na ponedeljek se bo krepil jugozahodni veter, ki bo najmočnejši v ponedeljek čez dan. Najmočnejši sunki bodo v vzhodni in severovzhodni Sloveniji. Po nižinah bo veter v sunkih dosegel hitrost od 70 do 100 km/h, v višjih legah pa tudi nad 100 km/h. Drugod po državi bo na izpostavljenih mestih ter v višjih legah veter dosegal hitrosti od 70 do 90 km/h.

Na omenjenih območjih so verjetni vetrolomi večjih razsežnosti.

Na severovzhodu bo veter oslabel v ponedeljek zvečer, na jugu države pa v torek zjutraj.

NAPOVED ZA SLOVENIJO – povzetek

Danes se bo krepil jugozahodnik, na zahodu se bo pooblačilo. Jutri bo zelo vetrovno z občasnim dežjem.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Popoldne bo v vzhodnih krajih sončno, drugod zmerno do pretežno oblačno. Pihal bo jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 14 °C.

Jutri bo pretežno oblačno, pihal bo močan jugozahodni veter. V zahodnih in osrednjih krajih bo občasno deževalo, proti večeru pa se bo pas padavin razširil tudi proti vzhodu, lahko tudi zagrmi. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 8, v alpskih dolinah okoli 0, najvišje dnevne od 9 do 15 °C.

OPOZORILO

V nedeljo in v noči na ponedeljek se bo krepil jugozahodni veter, ki bo najmočnejši v ponedeljek. Veter bo v sunkih na izpostavljenih mestih dosegel hitrost od 70 do 100, v višjih legah vzhodne Slovenije pa tudi prek 100 km/h.


OBETI

V torek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, še se bodo pojavljale manjše krajevne padavine. Jugozahodnik bo zjutraj ponehal, ponekod bo prehodno zapihal severozahodni veter. V sredo bo pretežno oblačno, predvsem popoldne in zvečer se bodo pojavljale padavine. Nekoliko se bo ohladilo, prehodno bo zapihal severovzhodnik.

VREMENSKA SLIKA

Nad severno polovico Evrope je ciklonsko območje z več frontami, nad južno polovico celine pa vztraja območje visokega zračnega tlaka. Z jugozahodnimi vetrovi bo nad naše kraje začel pritekati bolj vlažen in razmeroma topel zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Popoldne bo sončno, le ponekod ob Dinarski gorski pregradi zmerno do pretežno oblačno.

Jutri bo pretežno oblačno, pihal bo okrepljen jugozahodnik. Dopoldne bo občasno deževalo v sosednjih pokrajinah Italije in Hrvaške, popoldne pa se tudi v krajih severno od nas.

Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje

FOTO: PIXABAY(simbolična fotografija)

2020-02-09 12:51