fbpx

Kradel na mestnem pokopališču v Celju

Včeraj  smo  na  Operativno  komunikacijski  center Policijske uprave Celje sprejeli 273 klicev občanov, v 74. primerih je šlo za interventne dogodke.

Od  obravnavanega  dogajanja  izpostavljamo ilegalne prestope državne meje, prometno  nesrečo,  dve nesreči pri delu, dva zasega vozil in par vlomov in tatvin.

 

Ilegalni prestop državne meje  – Dobovec, Rogatec

Na   območju   Dobovca   smo  zjutraj  prijeli  13  ilegalnih  prebežnikov, državljanov  Afganistana.  Deset  je  bilo  mladoletnih.  Afganistance je v bližino  meje  s  kombiniranim  vozilom  pripeljal  državljan Romunije, jih odložil  na  hrvaški strani, da so peš prečkali reko Sotlo in jih nameraval znova  naložiti v vozilo na slovenski strani. 28-letnemu Romunu smo odvzeli prostost  in  ga  bomo  kazensko  ovadili.  Vsi afganistanski državljani so zaprosili za azil.

V  popoldanskih  urah  so  policisti  Postaje  mejne  policije Rogatec  pri ilegalnem  prečkanju  meje  zalotili  še  pet tujcev, državljanov Kosova, in sicer družino s tremi mladoletnimi otroki. Prav tako smo v nadaljevanju pri prestopu meje obravnavali še voznika, ki jih je pripeljal do kraja, kjer so ilegalno  vstopili  v  Slovenijo. Tujce smo po opravljenih postopkih vrnili hrvaškim varnostnim organom, voznika državljana Kosova, pa oglobili.

Prometna nesreča s hudimi poškodbami – Velenje

Včeraj,  nekaj minut pred osmo uro zjutraj, smo v krožišču Ceste na jezero in Koroške  ceste  v  Velenju  obravnavali  prometno nesrečo.  Povzročil jo je 54-voznik osebnega avtomobila, ki se je nepravilno vključeval v krožišče in je  zaprl pot 57-letnemu vozniku kolesa z motorjem, ki se je v trčenju huje poškodoval.

Vlom v dva gradbena zabojnika – Mozirje

Na  delovišču  v  Mozirju  smo  včeraj  obravnavali  vlom  v  dva  gradbena zabojnika.  Storilec  je  ukradel akumulatorsko kotno brusilko in več kosov ročnega orodja.

Tatvina orodja – Velenje

V Velenju je neznani storilec iz kombiniranega vozila ukradel žago.

Vlom v klet – Velenje

V Šaleku v Velenju smo obravnavali vlom v klet. Lastnik pogreša novo udarno kladivo in brusilko.

Tatvina denarja iz blagajne – Celje

V Celju, pri mestnem pokopališču, je včeraj neznani storilec iz blagajne cvetličarne ukradel dnevni izkupiček, medtem, ko je zaposlena delo opravljala zunaj.

Nesreči pri delu – Ožbalt in Hudinja

Včeraj smo obravnavali še dve nesreči pri delu, v katerih sta se dve osebi lažje poškodovali. Enemu je v podjetju v Ožbaltu pri demontaži zapornice veriga stisnila roko. Drugi se je poškodoval pri delu s traktorjem v Hudinji na območju Slovenskih Konjic. Tuja krivda je v obeh primerih izključena.

Zasega vozil – Rogla in Velenje

Na Rogli smo včeraj vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja, zasegli neregistrirano osebno vozilo z nameščenimi tablicami, ki pripadajo drugemu vozilu. Vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenje in pod vplivom alkohola smo vozilo danes ponoči zasegli tudi v Velenju.

VIR:PU CELJE

Inline
Inline