Mariborski in ljubljanski kriminalisti Ljubljančanu zasegli 460 sadik in nekaj kilogramov posušene konoplje, zaslužil bi lahko tudi milijon evrov - savinjska.info

Mariborski in ljubljanski kriminalisti Ljubljančanu zasegli 460 sadik in nekaj kilogramov posušene konoplje, zaslužil bi lahko tudi milijon evrov

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor so 18. novembra 2020 na podlagi odredbe Okrožnega sodišča na Ptuju v okolici Ptuja opravili hišno preiskavo gospodarskega poslopja. Ob tem so odvzeli prostost 35-letnemu Ljubljančanu, ki se je nahajal v tem objektu.

IMG 6041

Med preiskavo so kriminalisti v gospodarskem poslopju našli tri posebej prirejene prostore za proizvodnjo prepovedane droge konoplje. V teh prostorih so našli 460 sadik konoplje in skoraj 300 g že posušene konoplje.

Na podlagi odredbe sodišča so ljubljanski kriminalisti nato opravili hišno preiskavo še na naslovu bivanja osumljenca v Ljubljani. Tam so našli še več kot 1,6 kilograma konoplje in pripomočke za nadaljnjo prodajo prepovedanih drog.

IMG 6085

Skupaj so kriminalisti tako zasegli 2 kilograma posušene konoplje in 460 sadik, iz katerih bi lahko pridelal še vsaj 92 kg konoplje. Z neupravičeno prodajo navedene količine prepovedane droge bi osumljenec zaslužil okoli 300.000 evrov, če bi jo prodajal v večjih količinah. Če pa bi prodajal na drobno, v manjših količinah, pa bi pridobil okoli 1.000.000 evrov protipravne premoženjske koristi. S kontinuirano proizvodnjo bi to lahko v enem letu ponovil tri- do štirikrat.


IMG 6264

Osumljeni do sedaj za kazniva dejanja še ni bil obravnavan.

IMG 6102

Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186. členu Kazenskega zakonika (KZ-1) so osumljenca 19. novambra 2020 privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju. Po zaslišanju je preiskovalni sodnik zoper osumljenca odredil pripor.

IMG 6218

Za kaznivo dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 1. odstavku, 186. člena KZ-1 je predpisana kazen zapora od enega do desetih let.

 

VIR: POLICIJA.SIFOTO: POLICIJA.SI