Na bencinskem servisu 53-letni ropar ukradel vozilo z otrokom na zadnjem sedežu in odpeljal proti Zidanem Mostu!

Včeraj  smo  na  Operativno  komunikacijski  center Policijske uprave Celje sprejeli 285 klicev, v 63. primerih je šlo za interventne dogodke.

Policijsko poročilo začenjamo s včerajšnjim popoldanskim dogodkom.

 

Roparska  tatvina,  Povzročitev lažje telesne poškodbe in Odvzem mladoletne osebe – Radeče

31-letna  občanka  se je z osebnim vozilom pripeljala na bencinski servis v Radečah.  Medtem, ko je vstopila v prostore servisa, se je za volan njenega vozila,   v  katerem   sta  zadaj  sedela dva otroka, usedel moški in začel brskati  po  oškodovankini torbici. Vozničina hčerka je pobegnila iz vozila in stekla v prostore servisa. Mlajši bratec je ostal v vozilu. Ko je ženska pritekla  do  vozila  in  se  postavila  predenj,  da bi moškemu preprečila vožnjo,   je  le  ta  spravil  vozilo  v  pogon in  se z otrokom pripetem v otroškem  sedežu  odpeljal v smeri proti Zidanemu Mostu.  S sprednjim delom vozila  je trčil v  lastnico vozila, ki mu je poskusila  preprečiti vožnjo, nato  pa jo je nekaj časa, ko se je oklepala vozla, še vlekel za seboj.   V Rimskih  Toplicah  smo  ga  ustavili  in mu odvzeli prostost. Med vožnjo je povzročil  še  prometno nesrečo, v kateri na srečo ni bil nihče poškodovan. 53-letnega  moškega,  doma z območja Zidanega Mosta,  bomo kazensko ovadili zaradi  sumov  storitve kaznivih dejanj Roparska tatvina, Povzročitev lažje telesne poškodbe in Odvzem mladoletne osebe.

Drzna tatvina – Celje

V  Celju  smo  včeraj  obravnavali  drzno tatvino, ki sta jo storila mlajša ženska  in  moški, temnejše polti. Medtem, ko je ženska v trgovini izbirala oblačila  je  moški  iz  pisarne  zaposleni  ukradel  denarnico  z bančnimi karticami in gotovino.

Tatvina – Laško

V  Laškem je neznani storilec s parkiranega vozila ukradel sprednji odbijač z registrskimi tablicami.

Prijetje ilegalnih prebežnikov  – Rogatec

Na območju Rogatca smo sinoči ustavili  41-letnega voznika osebnega vozila, državljana  Slovenije, ki je vozil 4 državljane Afganistana, ki so ilegalno vstopili  v  Slovenijo.  Voznika smo pridržali in ga bomo kazensko ovadili. Vsi štirje tujci so zaprosili za azil.

Zaseg tablet – Bistrica ob Sotli

Na  Mejnem  prehodu  Bistrica  ob Sotli smo včeraj  dvema voznikoma zasegli tablete,  ki  vsebujejo  snovi,  ki  so  po uredbi zavedene kot prepovedane droge.

Pogrešani 83-letni Friderik Ješovnik – ponovno zaprosilo za objave

Tudi  včeraj  smo  na  širšem območju Smrekovca iskali od torka, 6. avgusta pogrešanega   83-letnega   Friderika   Ješovnika,  ki  je  bil  v  torek  v popoldanskih  urah nazadnje opažen na območju pod kočo na Smrekovcu v smeri proti  Belim  Vodam. Znova prosimo vse, ki so ga opazili, mu morda  skušali pomagati  s prevozom v dolino, da nas pokličejo na telefonsko številko 113. Vsak podatek bo dobrodošel.

 

VIR:PU CELJE – FOTO:PIXABAY(simboolična fotografija)