fbpx

Najdražji lizing? Vsak mesec zanj 21 tisočakov.

Kdor bi želel kupiti superšportni pagani zonda roadster na lizing, bi moral zanj ob pologu 700 tisočakov plačati vsak mesec še 21 tisoč evrov. In to naslednjih 60 mesecev.

Pagani zonda roadster je eden najdražjih avtomobilov, ki so na voljo na trgu. Prestižni superšportni avtomobil stane več kot dva milijona evrov.

Vrtoglavi mesečni obrok

Finančna družba Putnam Leasing zdaj za tega paganija ponuja nakup na lizing, ki je po njihovih navedbah najdražji na svetu. Potem ko bi lastnik vplačal 700 tisoč dolarjev pologa, bi moral naslednjih 60 mesecev plačevati še 25.339 dolarjev na mesec. To pomeni mesečni obrok dobrih 21.200 evrov. Vsak mesec je torej treba odšteti znesek, s katerim bi lahko na primer kupili dobro opremljen avtomobil spodnjega srednjega (golfovega) razreda. Tak finančni dogovor je prilagojen pravnim kupcem, ki lahko v določenih državah zaradi lizinškega nakupa dobijo ugodnejše davčne pogoje.

Pri Paganiju so izdelali le sto primerkov huayre roadster in zanje so že dobili rezervacije kupcev. Avtomobil poganja dvanajstvaljni motor Mercedes-Benz AMG, ki zmore 561 kilovatov in tisoč njutonmetrov navora.

vir:www.siol.net