fbpx

Nekdanji župan New Yorka Michael Bloomberg je v torek sporočil, da ne bo kandidiral za predsednika ZDA

Kot piše VECER.COM, Bloomberg se je tako kot nekoč Donald Trump že več let poigraval z idejo predsedniške kandidature in menjal stranke.

Nekdanji župan New Yorka Michael Bloomberg je v torek sporočil, da ne bo kandidiral za predsednika ZDA, ampak se bo raje osredotočil na svoje pobude glede boja proti podnebnim spremembam in orožju. Newyorški milijarder, ki je bil najprej demokrat, potem republikanec in nazadnje neodvisen, bo leta 2020 podprl demokrate.

Bloomberg se je tako kot nekoč Donald Trump že več let poigraval z idejo predsedniške kandidature in menjal stranke. Tudi Trump je bil najprej demokrat in je podpisoval čeke za kampanje demokratov, dokler se ni odločil za vstop v politiko. Najprej je razmišljal o kandidaturi na listi reformne stranke, vendar ugotovil, da pot do uspeha pelje le s pomočjo demokratske ali republikanske stranke.

Urbana legenda pravi, da se je Trump odločil za republikansko stranko, ker je vedel, da pri demokratih nikoli ne bo prišel do nominacije. Nato je ustrezno prilagodil svoje politične poglede. Podobno je tudi Bloomberg leta 2001 prestopil med republikance za županske volitve, ker so bile karte med demokrati razdeljene. Kot republikanec je bil izvoljen za drugi mandat leta 2005, nato je leta 2007 prestopil med neodvisne in dve leti kasneje osvojil še tretji mandat.

Preostanek članka si lahko pogledate na tej POVEZAVI

VIR:VECER.COMAVTOR: STA, A.L.- FOTO:REUTERS