fbpx

Nemci izsiljevali hrvaškega gostinca, pojedli in pili plačali pa niso nič

Pogosto poročamo, kako gostinci na Hrvaškem odirajo turiste, tokrat pa Dalmatinski portal poroča o obratnem primeru.Lokalni portal poroča, da so gostje pojedli in popili za več kot 600 evrov hrane in pijače, plačali pa niti kune. In kot kaže jim je niti ne bo treba.

“Skupina enajstih Nemcev je naročila meso, ribo, vino in druge pijače. Ko jim je natakar prinesel raču n, so mu povedali, da bodo plačali samo polovico, sicer bo lokal dobil enajst slabih ocen na Trip Advisorju,” je za portal povedal lastnik restavracije, ki se s podobnim primerom še nikoli ni srečal.

Pravi, da 30-letniki niso imeli nobenih pripomb na hrano ali storitev, šlo je za čisto izsiljevanje, saj vedo, kakšno škodo lahko povzročijo slabe ocene na strani, ki jo mnogi obiščejo, preden se odločijo, kam bodo šli na večerjo.

Poklicali policijo, a to je bila napaka!

“Takšno ravnanje smo razumeli kot poskus kraje, zato smo poklicali policijo, a to je bila napaka. Policisti so vzeli osebne podatke enega turista in jih pustili, da gredo, nam pa so svetovali, naj gremo v zasebno tožbo. Tako nismo dobili niti polovice denarja, ki so nam jo ‘velikodušno’ ponudili siti Nemci. DDV na izdani račun bomo seveda morali poravnati v celoti,” je razočaran gostinec.

Preostanek članka si lahko pogledate na tej POVEZAVI

 

VIR:ZURNAL24.SIAVTOR:J. Z.FOTO:PIXABAY