Neznani voznik v Celju, trčil v 12-letnega otroka in pobegnil!

Današnje  policijsko  poročilo  je  povsem  v znamenju dogajanja s področja cestnega prometa.

V Celju, Žalcu in Mozirju  smo včeraj obravnavali prometne nesreče s hudimi telesnimi  poškodbami udeleženih.

 

Včeraj ob 07.58 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila na  Partizanski  cesti  v Celju. Neznani voznik osebnega avtomobila po vsej verjetnosti  znamke  BMW  črne  barve oziroma temne barve je vozil iz smeri Laškega  ter zavijal levo na Partizansko cesto in na prehodu za pešce trčil v 12-letnega otroka ter ga lažje telesno poškodoval. Neznani voznik je ne da  bi  ustavil  in nudil pomoč poškodovanemu v prometni nesreči, odpeljal v
smeri Čopove  ulice. Voznika pozivamo, da se javi, prav ko pozivamo vse morebitne  očividce, da se zglasijo na PP Celje ali pokličejo na telefonsko številko za nujne klice – 113.

Ob  08.43  uri  smo  bili  obveščeni  o prvi prometni nesreči na A1 v smeri Ljubljane pri   izvozu   za  Šentrupert.  Do  nesreče  je  prišlo  zaradi neprilagojene hitrosti 74-letnega voznika osebnega avtomobila. Prišlo je do naletnega  trčenja  treh  osebnih  avtomobilov.  V  prometni  nesreči se je povzročitelj  hudo telesno poškodoval, 5 ostalih udeležencev pa je zadobilo lažje telesne poškodbe.

Ob    09.38 uri smo bili obveščeni o drugi prometi nesreči na A1, prav tako smer  Ljubljana,   v  bližini uvoza za Žalec.  Tudi v tem primeru je šlo za naletno  trčenje.  59- letni  voznik kombiniranega vozila je brez zaviranja trčil  v  zadnji  del tovornega vozila, ki se je počasi premikal  v koloni. Omenjeni  se  je pri trčenju hudo telesno poškodoval in je bil z reševalnim
vozilom odpeljan v bolnišnico Celje.

Prometno  nesrečo,  ki  se  je  končala  s  hudimi telesnimi poškodbami  so obravnavali tudi mozirski policisti. 77-letni voznik osebnega avtomobila je vozil osebni avto po lokalni cesti v Lenartu pri Gornjem gradu ter zapeljal levo  in  trčil  v transformatorsko postajo ob vozišču. Dobil je hude telesne poškodbe.

Poleg  omenjenih  smo  včeraj  na  našem  območju obravnavali še 2 prometni nesreči z lažjimi telesnimi  poškodbami ter 5 prometnih z materialno škodo.
S  področja  javnega  reda  in  miru  poročamo  o  10 kršitvah. Na področju kriminalitete izstopajočih dogodkov nismo beležili.

 

VIR:PU CELJE – FOTO:PIXABAY(simbolična fotografija)