fbpx

Nič odpuščanja, Kitajci bodo v Velenju zaposlovali

Gorenje polno strokovnjakov iz Hisensa, Bobinac napoveduje več sto dodatnih delovnih mest v novi tovarni televizorjev

Velenje – Predsednik uprave Gorenja Franjo Bobinac je pojasnil, da je v Gorenju že več strokovnjakov iz kitajske korporacije Hisense in da odpuščanj nikakor ne bo, prevzem pa se odvija hitreje od pričakovanj. Glavni del proizvodnje bo ostal v Velenju, še več, proizvodnjo na tej lokaciji bo Gorenje še povečalo. Hisense namreč v Velenju načrtuje gradnjo nove tovarne in v njej več sto novih delovnih mest, saj bo ta že na začetku izdelovala milijon televizorjev na leto.

Na povabilo velenjskega župana Bojana Kontiča so se na občini mudili veleposlanik Kitajske Ye Hao s soprogo, Franjo Bobinac, od konca avgusta tudi podpredsednik Hisense International za marketing, ter podpredsednik uprave Gorenja Lan Lin, hkrati tudi izvršni podpredsednik skupine Hisense. Kontič je lahko zadovoljen s tistim, kar je slišal o načrtih kitajske korporacije v državni lasti v Velenju.

Z novimi člani uprave, ki jih je pripeljal Hisense, so se hitro uskladili in Bobinac je prepričan v stalno in stabilno rast Gorenja. Lin Lan je zagotovil, da so Gorenje in zaposleni »v dobrih rokah« in da bo tako tudi ostalo, ter zatrdil, da bodo družbo Gorenje še izboljšali, saj ima še nekaj potenciala.

Za načrte in vizijo občine, ki jih je kitajskim gostom predstavil direktor občinske uprave Iztok Mori, pa je Lan Lin dejal, da jih bodo podprli. Veleposlanik Ye Hao – to gre, upoštevaje državno lastništvo korporacije, jemati resneje od zgolj diplomatske vljudnosti – je dodal, da so sprva z zaskrbljenostjo spremljali dogajanje pred prevzemom. Zdaj so zatrdno prepričani, da bo združitev ugodno vplivala na obe družbi in tudi na razvoj mesta Velenje.

Mi pa smo preverili govorice, da so Kitajci v Velenju za svoje kadre že kupili celoten stanovanjski blok. To ne drži. Po naših podatkih ima 52 ljudi, ki jih je poslal Hisense, le poslovne vizume in delovna dovoljenja šele pridobivajo. Tisti, ki so v Velenju začasno, prebivajo v hotelu, drugi pa najemajo stanovanja od fizičnih oseb.

VIR:DELO.SIAVTOR:Brane PianoFOTO:MO Velenje

Inline
Inline