fbpx

Nova svetlobna signalizacija pri Osnovni šoli bratov Letonja Šmartno ob Paki, Savinjska regija

S tradicionalno novoletno preventivno akcijo Za boljši jutri Zavarovalnica Triglav podpira preventivne projekte po vsej Sloveniji. Posebno pozornost namenja tudi prometni varnosti in najranljivejšim udeležencem v prometu – pešcem. Celjska območna enota zavarovalnice je tako v okviru letošnje akcije podprla ureditev nove svetlobne signalizacije pri Osnovni šoli bratov Letonja Šmartno ob Paki, Savinjska regija, s pomočjo katere bodo vsi tisti, ki prečkajo cestno na tem območju, (še) bolj vidni.

Nova svetlobna signalizacija pri Osnovni šoli bratov Letonja Šmartno ob Paki je le eden izmed ukrepov, s katerim želi Občina Šmartno ob Paki izboljšati kakovost bivanja v občini, predvsem pa povečati varnost v cestnem prometu. Zavedati se je potrebno, da zgolj vlaganje v cestno infrastrukturo ni dovolj, ampak je potrebno vzporedno izvajati tudi preventivne ukrepe, še posebej na najbolj kritičnih lokacijah. Pri tem so posebne pozornosti deležni najšibkejši udeleženci prometa, otroci, šolarji, pešci, kolesarji in druge ranljive skupine.

Zavarovalnica Triglav del svojih sredstev že peto leto zapored preusmerja v podporo različnim preventivnim projektom. Letos je med skoraj 30 projekti podprla tudi izboljšanje prometne varnosti pešcev v Občini Šmartno ob Paki, kjer je promet skozi kraj gost, prehodi za pešce pa so precej slabo označeni. Na enem izmed njih se je pred leti zgodil tudi tragičen dogodek, ko je življenje izgubil pešec. »Varnost v cestnem prometu – še posebej, kadar gre za pešce, je ena od rdečih niti naših prizadevanj. Zato smo z veseljem podprli ureditev še ene varnejše točke v Občini Šmartno ob Paki. Poslanstvo Zavarovalnice Triglav je namreč ustvarjanje varnejše prihodnosti,« je povedala Alenka Novak, direktorica Območne enote Celje Zavarovalnice Triglav.

»Taki projekti dokazujejo, da se s sodelovanjem, dobro voljo in relativno majhnimi denarnimi vložki, lahko v lokalni skupnosti postori marsikaj, tudi na tako pomembnem področju, kot je prometna varnost šolske mladine,« je na simbolični predaji sredstev dejal Janko Kopušar, župan Občine Šmartno ob Paki.

VIR:SMARTNOOBPAKI.SI

Inline
Inline