ČRNA KRONIKA

Novo o utopitvi otroka v znanih termah!

Preminuli otrok se je udeležil rojstnodnevne zabave.

Policisti še naprej intenzivno zbirajo obvestila o okoliščinah sobotnega tragičnega dogodka v Termah P., ko je otrok po utapljanju v bazenu umrl v bolnišnici. Policisti nadaljujejo preiskavo suma storitve kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti, so sporočili s Policijske uprave Maribor. Kot so še dodali, sta bila o dogodku obveščena dežurna državna tožilka in preiskovalni sodnik, ki je ogled kraja prepustil policiji. O dogodku je bil obveščen tudi inšpektorat za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami.

Dežurni preiskovalni sodnik je odredil sodno obdukcijo, policisti pa bodo o vseh ugotovitvah obvestili okrožno državno tožilstvo na Ptuju, so še dodali na PU Maribor.

V soboto se je namreč v Termah P. med plavanjem v bazenu na območju ponesrečila mladoletna oseba. Otroka so odpeljali v bolnišnico, a je kljub zdravstveni pomoči v bolnišnici umrl. Kot poročajo mediji, naj bi se otrok udeležil rojstnodnevne zabave, za kar so v organizaciji Term P. skrbeli animatorji in vaditelji tamkajšnjega plavalnega kluba. V Termah P. zagotavljajo, da je bilo v vodnem parku prisotno potrebno osebje, reševalci iz vode pa so otroku takoj nudili prvo pomoč in poklicali reševalno vozilo.

V Termah P. so se že v soboto odzvali na tragični dogodek. “V Termah P. smo ob dogodku pretreseni in izrekamo sožalje družini,” so zapisali. “V času dogodka je bilo v vodnem parku prisotno potrebno osebje. Na kraju dogodka so prvo pomoč takoj nudili reševalci iz vode, poklicali reševalno vozilo, katerega osebje je pričelo z oživljanjem otroka. Tega so nemudoma prepeljali v bolnišnico, kjer je kasneje umrl. Predstavniki Term P.  sodelujejo v postopku s pristojnimi organi, ki so bili nemudoma informirani o dogodku,” so dodali.

Več na: https://www.zurnal24.si/slovenija/crna-kronika/novo-o-utopitvi-otroka-v-termah-ptuj-400244 – www.zurnal24.si

vir: zurnal24.si – foto: simbolična fotografija