Ob hitri cesti Vogrsko – Nova Gorica iračan porezal taksista in napadel policista, ki ga je ustrelil v nogo!

Kot piše VECER.COM:

Včeraj okoli 17.30 sta dva domačina poklicala policiste in prijavila, da ob izvozu Vogrsko ob hitri cesti Razdrto-Nova Gorica pomoč potrebuje okrvavljen moški, še en moški pa naj bi sedel v taksiju. Policista sta ob prihodu na kraj videla voznika taksija, ki je krvavel po vratu, in sta poklicala reševalce. Taksist jima je povedal, da ga je napadel moški, ki je sedel v taksiju. 

Ker je šlo za tujca, sta policista v angleškem jeziku moškemu ukazala, naj izstopi iz vozila, zaradi suma, da bi lahko bil nevaren, pa sta imela ob postopku v rokah pištolo. Moški je z nožem v roki izstopil iz avta in stekel proti enemu policistu, da bi ga napadel. 

Policist je v najprej opozorilno streljal v zrak, ker pa se napadalec ni ustavil, ga je nato ustrelil v nogo in tako onesposobil storilca. Policista sta mu odvzela nož. 

Osumljenca, ki naj bi bil iraški državljan, so nato odpeljali v šempetrsko bolnišnico, kjer je ostal pod policijskim nadzorom. Lažje je bil poškodovan tudi napadeni policist. 

Policija osumljenčevo identiteto in njegov status za bivanje v Evropski uniji še preverjajo. Orožje naj bi policista uporabila strokovno in zakonito. Kot je za tak dogodek običajno, bo imenovana tudi komisija, ki bo še dodatno preverila okoliščine, ki so privedle do uporabe pištole. 

 

VIR:VECER.COMAVTOR: M.R. – FOTO:PIXABAY(simbolična fotografija)