ČRNA KRONIKASVET

Oče deklico pustil v parku v trdi temi!

40-letnik je bil na sodišču spoznan za krivega, ker je lani februarja svojo 12-letno hčer pustil samo v parku v trdi temi.

To se je zgodilo sredi parka Maksimir, v Zagrebu, pišejo hrvaški mediji, ki povzemajo besede očeta deklice. Ne počuti se krivega. Pravi, da sta bila res v parku in, da je v nekem trenutku deklica rekla, da gre k mami. Sam naj bi ji odvrnil, naj gre. Pravi, da to pri otroku ni povzročilo strahu in tesnobe. Povedal je, da jo je nekaj časa spremljal s pogledom, nato pa odšel do avta.

Na sodišču je pričala tudi otrokova mati, ki je povedala, da sta si s hčerko dopisovala po mobilnem telefonu. “Bila je prestrašena in vznemirjena, bila je bela kot stena. Povedala je, da jo je oče pustil v Maksimirju in da je mimoidoče prosila za izhod. Doma je bila prepotena od razburjenja in stresa,” je na sodišču pričala mati.

Mami pritrdili tudi psihologi Pravi, da deklica v Maksimir nikoli ni hodila sama, po tem dogodku pa še vedno noče na sprehod na Maksimir. Sodnica je ugotovila, da je bila takrat v parku trda tema, tudi obiskovalcev je bilo zelo malo. Zadrževanje v Maksimirskem gozdu je takrat neprijetno že za odraslega, kaj šele za 12-letnega otroka, ki gre tja brez odrasle osebe, je opozorila.

Več na: https://www.zurnal24.si/svet/oce-deklico-pustil-v-parku-v-trdi-temi-400625 – www.zurnal24.si

 

vir: zurnal24.si – foto: simbolična fotografija