fbpx

Odobren tudi projekt Turistična doživetja Šaleške doline,Velenje,Savinjska

Zavodu za turizem Šaleške doline je Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije na osnovi Javnega razpisa za sofinanciranje razvoja in promocije turistične ponudbe vodilnih destinacij v Sloveniji odobrilo izvajanje projekta Turistična doživetja Šaleške doline. Za izvedbo operacije bodo prejeli sofinanciranje v višini 202.500 evrov, kar je 90 % sredstev od celotne vrednosti operacije (225.000 evrov, DDV ni zajet). Izvajanje projekta zajema Razvoj turističnih produktov in vzpostavitev sodobnih digitalnih orodij ter digitalno promocijo turistične ponudbe. Projekt bo predvidoma zaključen do oktobra 2019.

Šaleška dolina je bila prepoznana kot ena od 34 vodilnih turističnih destinacij v Sloveniji, v kateri bo Zavod za turizem Šaleške doline s pomočjo odobrenih sredstev oblikoval nove integralne turistične produkte ter 5-zvezdična doživetja. Izvedli bodo usposabljanja za podporo razvoju in trženju turističnih produktov ter njihovi kakovosti. Poseben poudarek bo posvečen digitalnim komunikacijskim orodjem, oblikovanjem vsebin za digitalno promocijo, tržnim analizam ter analizi uporabniških izkušenj na digitalnih orodjih.

V letošnjem letu je to že drugi projekt, za katerega je Zavod za turizem Šaleške doline pridobil sredstva za sofinanciranje. Kot smo že obveščali, so maja dobili potrjen in odobren projekt Čarobnost podeželja Šaleške doline, za kar so prejeli 56.541,92 evra iz regionalnega javnega poziva LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline.

Prijazen pozdrav,
Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

vir:velenje.si