Opozorilo ARSA: Obarvana je vsa Slovenija

NAPOVED ZA SLOVENIJO – povzetek

Dopoldne bo na zahodu občasno deževalo, padavine se bodo popoldne širile proti vzhodu. Do jutri bo dež večinoma ponehal, delno se bo razjasnilo.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Danes bo na zahodu pretežno oblačno, občasno bo ponekod deževalo. Na vzhodu bo občasno nekaj sonca. Dež se bo popoldne na zahodu okrepil in še širil proti vzhodu. Vmes bodo tudi posamezne nevihte z nalivi. Ob morju bo pihal jugo, drugod jugovzhodni veter, ki bo močnejši na Primorskem. Temperature bodo od 11 do 16, ob morju okoli 18, v gornjesavski dolini okoli 6 °C.

Dež bo do jutra povsod ponehal, od zahoda se bo jasnilo. Ponekod bo zapihal jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 9, v Gornjesavski dolini okoli 0 °C.

Jutri bo sprva povsod dokaj sončno, čez dan bo spet več oblačnosti v zahodni in osrednji Sloveniji. Na Primorskem in Notranjskem bo občasno rahlo deževalo. V Prekmurju in na Štajerskem ter ponekod v višjih legah bo pihal jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 15, na severozahodu okoli 7 °C.

OPOZORILO

Danes dopoldne bo morje poplavilo nižje dele obale.

Danes sredi dneva in popoldne bodo v zahodni polovici Slovenije nastajali močnejši krajevni nalivi.

OBETI

V torek bo v zahodni in deloma osrednji Sloveniji občasno deževalo, na vzhodu pa bo dokaj sončno vreme. Ob morju bo pihal jugo.

V sredo bo oblačno. Padavine bodo na zahodu oslabele, kakšna kaplja bo možna tudi na vzhodu.

VREMENSKA SLIKA

Nad severnim Sredozemljem je ciklon, ki se pomika proti severu nad severno Italijo in Alpe, vremenska fronta se zadržuje v bližini naših krajev. Z višinskimi vetrovi južnih smeri priteka k nam topel in vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Danes bo v krajih zahodno in južno od nas deževno z nalivi, drugje bo sprva še suho z nekaj sonca. Dež se bo zvečer razširil v kraje vzhodno od nas. Ob Jadranu bo pihal okrepljen jugo.

Jutri zjutraj bodo padavine ponehale tudi v krajih vzhodno od nas, delno se bo razjasnilo. Čez dan bo ob severnem Jadranu ter v sosednjih krajih Italije občasno spet rahlo deževalo.

Vir: Agencija Republike Slovenije za okoljeFOTO: ARSO
2019-11-17 08:49