fbpx

Otrok na robu smrti, šefinja ne odobri bolniške

Nekateri šefi so lahko resnično kruti.

Crystal Reynolds Fisher je nadrejeni poslala sporočilo, da so njenega 18-letnega sina sprejeli v bolnišnico in da se zdravniki borijo za njegovo življenje. Bil je na aparatih in nihče ni vedel, kaj bo prinesel naslednji trenutek.

A ko je mati prejela sporočilo nadrejene, je bila še v večjem šoku. Izkušnjo je delila na svojem Facebookovem profilu, primer pa je hitro razbesnel javnost. Nadrejena namreč ni pokazala niti trohice razumevanja in je Fisherjevi odvrnila, da iz njenega obvestila sklepa, da daje odpoved. Mati je vztrajala, da želi le nekaj prostih dni, da bi lahko bila ob sinu, ki je bil v smrtni nevarnosti. Šefinja pa ji je na to odgovarjala, da se v njihovem podjetju zaposleni ne vedejo tako in da je fant že dovolj star, da je lahko sam v bolnišnici. Ni in ni želela razumeti, da se mladenič bori za življenje in da želi mati biti v tem času ob sinu.

Ko je Fisherjeva vprašala nadrejeno, ali to pomeni, da jo bo odpustila, ji je ta odgovorila, da ne. A če se ne pojavi na delovnem mestu, bo sklepala, da je sama dala odpoved.

Pritiski so bili veliki, tako da se je na koncu v primer vpletla tudi ameriška javnost in vodstvo bencinske črpalke, kjer je bila mati zaposlena. Vodstvo je zaradi neprimernega vedenja odpustilo nadrejeno, Fisherjevi pa se je zaradi neljubega incidenta opravičilo. Poudarilo je, da se v njihovem podjetju zadeve ne rešujejo na takšen način, in Fisherjevi dovolilo, da poskrbi za sina.

Zbirajte dokaze in spregovorite!

A kaj bi se zgodilo, če Fisherjeva ne bi imela pisnih dokazov, v tem primeru kratkih sporočil? Težko bi kar koli dokazala. Zato je najbolje, če imate tudi vi težavnega šefa, ki krši zakonodajo, da vse njegove izjave pridobite v obliki elektronskih sporočil ali SMS. Vse dokumentirajte in shranite, saj boste tako lahko dokazali, da gre za kršitve delovnopravne zakonodaje. Tudi če boste ostali brez službe, ker bo vztrajal, da ste sami dali odpoved, boste lahko dokazali, da ni tako in da vas je odpustil nezakonito.

vir:cekin.si