Policijsko poročilo 04.05.2021, Savinjska regija - savinjska.info

Policijsko poročilo 04.05.2021, Savinjska regija

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 305 klicev občanov. 72 je bilo interventnih, eden nujen.

22 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 5 s področja mejnih zadev in tujcev, 33 s področja prometne varnosti in 12 s področja javnega reda in miru.

Cestni promet

Na območju Letuša je v popoldanskih urah voznik osebnega vozila, ki je imel nekaj več kot promilo alkohola v krvi, vozil pa je brez vozniškega dovoljenja, zapeljal z vozišča in trčil v škarpo. Vozniku smo vozilo zasegli, sledi obdolžilni predlog.

V večernih urah smo na avtocesti med Dramljami in Celjem obravnavali voznika, ki je imel 1.8 promilov alkohola v krvi. Voznika smo zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali. Tudi v tem primeru sledi obdolžilni predlog. Na nesigurno vožnjo voznika nas je opozoril občan, ki se mu za klic zahvaljujemo.

Kriminaliteta

Na območju naše policijske uprave smo včeraj obravnavali sum storitve kaznivega dejanja nasilje v družini. Osumljenemu smo izrekli ukrep prepovedi približevanja in ga bomo kazensko ovadili.


Včeraj, okoli 12.30 ure, smo bili obveščeni o požaru v Zabukovici, na območju Policijske postaje Žalec. Ogenj je hišo močno poškodoval. Z ogledom kraja požara nadaljujemo danes. Podatke o vzroku požara in povzročeni škodo bomo posredovali po zbranih obvestilih in zaključenem ogledu.

Izpred podjetja v Velenju je neznani storilec ukradel več električnih vodnikov vrednih dobrih 1.000 €.

Na območju Slovenskih Konjic je neznani storilec s kombiniranega vozila ukradel obe registrski tablici.

Ilegalne migracije

V Trličnem smo včeraj popoldne izsledili šest oseb, ki so ilegalno vstopile v Slovenijo. Dva sta bila iz Iraka, dva iz Sirije, eden iz Tunizije in eden iz Irana. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.

 

VIR: PU CELJE