Policijsko poročilo 06.07.2021, Savinjska regija - savinjska.info

Policijsko poročilo 06.07.2021, Savinjska regija

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24.urah prejeli 256 klicev občanov. 66 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

17 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 3 s področja mejnih zadev in tujcev, 29 s področja prometne varnosti in 15 s področja javnega reda in miru.

Cestni promet

Včeraj smo obravnavali dve prometni nesreči z lažjimi poškodbami in 15 prometnih nesreč z materialno škodo.

V Dolgi gori smo obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bil udeležen kolesar, ki je v ostrem levem ovinku izgubil oblast nad kolesom in padel.

Prometno nesrečo z lažjimi poškodbami smo včeraj obravnavali tudi v Šentjurju, kjer je voznik kombiniranega vozila v krožišču trčil v pešca.

V Podkraju pri Velenju smo v popoldanskih urah obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom. Povzročil jo je voznik osebnega vozila, ki je zapeljal na nasprotno smerno vozišče. Prišlo je do trka z ogledali. Povzročitelja smo po nesreči izsledili na domu. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je imel skoraj 3 promile alkohola v krvi.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali devetkrat.

Kriminaliteta

V Imenem smo obravnavali vlom v trgovske prostore. Storilec je ukradel več motornih žag in puhalnik listja. Povzročeno škodo ocenjujejo na okoli 8.000 €.

Včeraj smo bili obveščeni še o vlomu v poslovne prostore na Kocenovi ulici v Celju. Pogrešajo LCD televizor in mobilni telefon.

Na območju Vojnika smo obravnavali poškodovanje tuje stvari. Neznani storilec je občanu v bazen zlil rabljeno motorno olje in mu povzročil za dobrih 2.000 € škode.

 

VIR: PU CELJE