Policijsko poročilo 10.03.2020, Savinjska regija

V  zadnjih  24 urah smo na območju Policijske uprave Celje obravnavali 75 interventnih dogodkov.

Požar – Gotovlje

 

V  Gotovljah je sinoči zagorelo večje gospodarsko poslopje. Požar je gasilo več  kot  90  gasilcev  z  22  gasilskimi  vozili.  Ogled kraja požara bomo opravili danes.

Rop – Celje

Sinoči,  nekaj  minut  pred  20. uro, smo v trgovini na Ljubljanski cesti v Celju  obravnavali  rop. V isti trgovini smo rop obravnavali tudi v začetku februarja.  Sinoči  je  neznani  storilec, ki je imel na glavi črno ruto in sončna  očala,  oblečen v temne širše hlače in temno jakno ter obut v črne čevlje,  na pult pri blagajni položil izdelek, ko je blagajnik odprl predal blagajne, mu  je storilec zagrozil z orožjem in iz predala ukradel bankovce ter pobegnil v smeri proti Babnemu. O storilcu zbiramo obvestila.

Vlom v stanovanjsko hišo – Spodnje Laže

Včeraj  smo bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Spodnjih Lažah, na območju  Policijske  postaje  Slovenske Konjice. Storilec je v hišo vlomi v zadnjih dneh. Ukradel je nadzorno kamero.

Vlom  v zabojnika ne delovišču – Medlog

Na  delovišču  v Medlogu smo obravnavali vloma v dva gradbena zabojnika, od koder ni storilec ničesar ukradel. Iz rezervoarjev dveh delovnih strojev je ukradel okoli 80 litrov goriva.

Tatvina – Pernovo

V  Pernovem  je  neznani storilec iz denarnice, ki jo je lastnica pustila v odklenjenem vozilu, ukradel gotovino.

Zasega vozil – Celje in Slovenj Gradec

V Celju smo včeraj popoldne zasegli osebno vozilo vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja, v krvi je imel nekaj več kot promilo alkohola.

Osebno  vozilo smo zasegli tudi v Slovenj Gradcu, vozniku, ki je vozil brez ustreznega vozniškega dovoljenja.

Pridržanja zaradi kršitev javnega reda in miru

Zaradi  kršitev javnega reda in miru smo včeraj do streznitve pridržali tri kršitelje.  Prvi je javni red in mir kršil v Medlogu, drugi v centru Celja, tretji v Žalcu.

 

VIR: PU CELJE