Policijsko poročilo 11.01.2021, Savinjska regija - savinjska.info

Policijsko poročilo 11.01.2021, Savinjska regija

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 674 klicev občanov. 147 klicev je bilo interventnih, dva nujna.

Od petka do danes smo obravnavali dve prometni nesreči z lažjimi poškodbami in petnajst prometnih nesreč z materialno škodo.

Prvo prometno nesrečo z lažjimi poškodbami smo v petek zjutraj obravnavali v Levcu, kjer se je v trčenju dveh osebnih vozil, do katerega je v krožišču prišlo zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo, lažje poškodoval voznik osebnega vozila.

Drugo prometno nesrečo z lažjimi poškodbami smo včeraj popoldne obravnavali v Spodnji Rečici, na območju Policijske postaje Laško, kjer je voznik osebnega vozila, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, zapeljal z vozišča. V prometni nesreči so se lažje poškodoval štiri osebe.

V petek smo obravnavali dve voznici, ki sta vozili krepko pod vplivom alkohola. Voznica, ki smo jo ustavili na območju Velenja je imela 1,3 promila alkohola v krvi, voznica, ki smo jo obravnavali na območju Žalca pa 1,4 promila alkohola v krvi. Ker je vozila brez vozniškega dovoljenja smo ji zasegli še vozilo. Zoper obe sledita obdolžilna predloga.

Poleg omenjenega zasega vozila poročamo še o zasegih petih osebnih vozil in zasegu štirikolesnika.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali osemkrat.

S področja kriminalitete poročamo o dveh vlomih v stanovanjski hiši in tatvini.

Iz gospodarskega poslopja v Straški Gorci, na območju Policijske postaje Šentjur, je storilec ukradel hidravlično kladivo, vredno okoli 2.000 €.

V Spodnjem Gabrniku, na območju Policijske postaje Rogaška Slatina, smo v petek obravnavali vlom s stanovanjsko hišo. Storilec, ki je v hišo vlomil skozi okno, je preiskal prostore. Ukradel je nekaj hrane.

V soboto smo vlom v stanovanjsko hišo obravnavali v Loki pri Žusmu. Iz hiše, v kateri trenutno nihče ne živi, je storilec ukradel toplotno črpalko, vredno okoli 9.000 €.

Skorajda povsod na našem območju so ceste spolzke, ponekod tudi poledenele, zato vozniki prilagodite vožnjo razmeram na voziščih ter vozite še posebej strpno in previdno, pred vožnjo pa z vozil temeljito očistite sneg in led.

Spolzki so tudi pločniki in prehodi za pešce, zato bodite pri prečkanju vozišč, pešci zelo previdni. Upoštevajte, da vozila na mokrih in spolzki tleh rabijo več časa, da se zaustavijo.

 

VIR: PU CELJE