Policijsko poročilo 11.07.2022, Savinjska regija

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 800 klicev občanov. 219 klicev je bilo interventnih.

51 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 5 s področja mejnih zadev in tujcev, 72 s področja prometne varnosti in 72 s področja javnega reda in miru.

Policisti so obravnavali prometno nesrečo s smrtnim izidom v kateri je bil udeležen kolesar, pet prometnih nesreč z lažjimi telesnimi poškodbami in 13 v katerih je nastala materialna škoda.

Trem voznikom, ki so vozili brez vozniških dovoljenj smo zasegli vozila. Eden od njih je vozil še pod vplivom alkohola.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali triinštiridesetkrat. Pet kršiteljev smo pridržali do streznitve.

Petek, 8. julij 2022

Na Vranskem so policisti nekaj pred 13.30 uro obravnavali tatvino v gostinskem lokalu, kjer sta neznana storilca odtujila torbici z dokumenti.

Na območju Velenja so policisti obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari, kjer je neznani storilec poškodoval pnevmatiki na parkiranem vozilu.

Na območju Ljubije – Mozirje je neznani storilec iz terase stanovanjske hiše odtujil kolo znamke Scott.

Sobota, 9. julij 2022
Prometna nesreča s smrtnim izidom

S področja cestnega prometa poročamo o prometni nesreči s smrtnim izidom do katere je prišlo 9.7.2022 okoli 14.15 ure v kraju Podvin pri Polzeli. V prometni nesreči je bil udeležen 67 letni voznik kolesa, kateri je vozil kolo iz smeri Šmartnega ob Paki v smeri Polzele in padel s kolesom po vozišču. Na kraju mu je bila nudena prva pomoč, vendar je na kraju umrl. Policisti so opravili ogled kraja prometne nesreče in zbrali obvestila. O prometni nesreči bodo obvestili pristojno državno tožilstvo v Celju.

Na območju Ljubečne je neznani storilec poskušal vlomiti v nenaseljeno stanovanjsko hišo.

Na območju Slovenskih Konjic je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo iz katere je odtujil očala in vrednejše predmete.

V Velenju je neznani storilec poskušal vlomiti v parkirano vozilo, lastniku je povzročil materialno škodo.
Neznani storilec je v Velenju poškodoval poštni nabiralnik na stanovanjskem objektu.

Nedelja, 10. julij 2022

V Celju na Železniški postaji je neznani storilec potnici odtujil nahrbtnik.

Na območju Vitanja so policisti okoli 21. 40 ure prijeli 41. in 42. letnega moškega, ki sta iz stanovanjske hiše odtujila bakrene žlebove. Zoper osumljena bodo policisti podali kazensko ovadbo.

Nekaj pred 23. uro so policisti prav tako na območju Vitanja prijeli 35. letnega moškega, ki je izvršil tatvino osebnega vozila in z njim bil udeležen v prometni nesreči. Policisti so ugotovili, da je navedeni moški osumljen tudi storitve kaznivega dejanja tatvine bakrenih žlebov. Moškega bodo ovadili za tatvino, za povzročeno prometno nesrečo pa bodo zoper njega uvedli hitri postopek.

 

VIR: PU CELJE