Policijsko poročilo 11.11.2019, Savinjska regija

Ta  konec  tedna  smo  na  območju Policijske uprave Celje obravnavali  214 interventnih dogodkov.

Vse dni vikenda so  zaznamovali vlomi v stanovanjske hiše.

 

Petek, 8. november 2019

Vlom v stanovanjsko hišo – Rogaška Slatina

V  petek  zjutraj  smo  bili  obveščeni,  da  je  neznani storilec vlomil v stanovanjsko  hišo  v  Kamenčah,  na  območju  Policijske  postaje  Rogaška Slatina. Ukradel je gotovino in zlatnino.

Sobota, 9. november 2019

Vlomi  v  stanovanjske  hiše  –  Celje,  Mestinje,  Žalec, Velika Pirešica, Šempeter v Savinjski dolini

Zjutraj  smo vlom v stanovanjsko hišo obravnavali na Ulici Roka Drofenika v Celju, Savinjska regija. Storilec je prostore preiskal, najverjetneje ni ničesar ukradel.

Vlom  v  stanovanjsko  hišo  smo obravnavali tudi v Mestinju. Storilec je v hišo vlomil skozi okno. Tudi v tem primeru je preiskal prostore. Odnesel ni ničesar.

Tretji vlom smo obravnavali na Prežihovi ulici v Celju. Storilec je ukradel več medalj.

Na  območju  Policijske  postaje Žalec smo v soboto obravnavali tri vlome v stanovanjske  hiše  in  sicer  v  Šempetru v Savinjski dolini, v Žalcu in v Veliki Pirešici.

V  Šempetru  je  storilec  ukradel  gotovino, v Žalcu več kosov zlatnine, v Veliki Pirešici je ukradel dva prenosnika, gotovino in zlatnino.

Vlom v počitniško hišico – Velenje

V soboto smo bili obveščeni  o vlomu v počitniško hišico v bližini jezera v Velenju. Storilec je poškodoval vhodna vrata. Ukradel ni ničesar.

Poškodovanje vozila – Celje

V  Celju  na Ljubljanski ulici smo obravnavali poškodovanje vozila. Neznani storilec je na vozilu prerezal dve pnevmatiki.

Nedelja, 10. november 2019

Vlomi v stanovanjske hiše – Celje, Žalec in Šempeter v Savinjski dolini

V  Žalci  smo  vlom  v  stanovanjsko  hišo obravnavali na  Vodnikovi ulici. Storilec je ukradel več kosov zlatnine.

V  Celju  je neznani storilec vlomil  v hišo na Ulici frankolovskih  žrtev. Ukradel je več kosov zlatnine.

V  Šempetru  v  Savinjski  dolini  ni  ničesar  ukradel, lastnikom je škodo povzročil s poškodovanjem okna.

Vlom v gostinski lokal – Javornik

V   Javorniku,  na  območju  Policijske  postaje  Ravne  na  Koroškem,  smo obravnavali  vlom  v  gostinski  lokal.  Storilec  je  iz kovinske blagajne ukradel nekaj gotovine.

Vloma v prostore društev – Žalec in Kaplja vas

Na  območju  Žalca  smo  obravnavali  vlom v prostore konjeniškega društva. Storilec  ni  ničesar ukradel, škodo je lastnikom povzročil s poškodovanjem vhodnih vrat.

V  Kaplji  vasi  je storilec vlomil v prostore športnega društva in ukradel več pločevink piva.

Tatvina goriva – Zima

Na  avtocestnem  počivališču  Zima smo obravnavali tatvino okoli 500 litrov nafte,  ki  jo  je  neznani  storilec  ukradel  iz  rezervoarja  romunskega tovornega vozila.

Tatvina – Šentjur

Danes ponoči smo bili obveščeni še o tatvini. Iz odklenjene garaže na Ulici Franja  Malgaja  v  Šentjurju  je  neznani storilec ukradel kolo z motorjem znamke  Tomos  APN  6,  modre  barve,  registrskih  številk  CE  FD  69, iz zamrzovalnika je ukradel še nekaj zavitkov mesa.

Za konec še podatki s področja cestnega prometa.

Na  našem  območju  smo  ta  konec  tedna obravnavali 30 prometnih nesreč z materialno  škodo  in 6 z lažjimi poškodbami udeleženih. Enajstim voznikom, ki  niso  izpolnjevali  pogojev  za  vožnjo, smo zasegli vozila. V petkovem poostrenem nadzoru smo zaznali in ukrepali zoper 21 pijanih voznikov.

 

VIR: PU CELJE