Policijsko poročilo 12.8.2019, Savinjska regija - savinjska.info

Policijsko poročilo 12.8.2019, Savinjska regija

Ta  konec  tedna  smo  na  območju  Policijske uprave Celje obravnavali 254 interventnih dogodkov. Največ v petek.

Petek, 9. avgust 2019

Prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami – Raduše

Prvo  prometno  nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami smo obravnavali okoli 15.30  ure,  v  Radušah,  na  območju Policijske postaje  Slovenj Gradec. V nesreči  je  bil udeležen 27-letni voznik neregistriranega kros motorja, ki je izgubil oblast nad vozilom, padel in se hudo poškodoval.

Prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami – Ljubno ob Savinji

Drugo  prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami smo obravnavali nekaj po  16. uri, na  regionalni cesti izven naselja Ljubno ob Savinji. 20-letni voznik  je  vozil  iz  smeri  Luč proti Ljubnem ob Savinji. V dolgem desnem nepreglednem  ovinku, je začel prehitevati vozili, ki sta vozili pred njim. V  tistem  trenutku je nasproti pravilno pripeljal 27-letni voznik osebnega vozila.  Vozili sta čelno trčili. V trčenju se je huje poškodovala 26-letna sopotnica v vozilu 27-leznega voznika.

Tatvina denarnice – Podčetrtek

V  Podčetrtku  je  neznani  storilec  iz  odklenjene kamp prikolice ukradel denarnico z dokumenti in večjo vsoto gotovine.

Vloma v stanovanje – Velenje

V obdobju zadnjih nekaj tednov je bilo v stanovanjskem bloku na Kardeljevem trgu v Velenju vlomljeno v dve stanovanji. Iz enega je storilec ukradel več gotovine in zlatnine iz drugega pa bančno kartico.

Zaseg kolesa – Šentrupert

V  popoldanskih urah smo bili obveščeni o kolesarju na avtocesti. V bližini uvoza  v   Šentrupertu smo izsledili 28-letnega državljana Črne Gore, ki je po odstavnem pasu potiskal žensko gorsko kolo znamke Nakamura, tip Platinum Cross,  črno  modre  barve,  za  katerega  je  povedal, da ga je ukradel na območju  Žalca.  Kolo  je  na  Policijski  postaji  Žalec. Lastnika oziroma lastnico pozivamo, da ga pride iskat z dokazili o lastništvu.

Najden motoristični kovček – Podvin pri Polzeli

Na  Policijsko  postajo  Žalec je občan prinesel motoristični kovček znamke Kappa. Lastnika čaka na Policijski postaji Žalec.

Sobota, 10. avgust 2019

Tatvina kolesa z motorjem – Polzela

V  soboto  zjutraj  smo  bili obveščeni o tatvino kolesa z motorjem, znamke Tomos  Flexer,  rdeče  barve,  registrskih  številk   CE OZ Z5. Storilec je zaklenjeno  kolo z motorjem ukradel izpod balkona stavbe na Glavnem trgu na Polzeli.


Vlom v stanovanje – Celje

Na   Milčinskega   ulici   v   Celju  smo  obravnavali  vlom  v  stanovanje stanovanjskega  bloka,  od koder je neznani storilec ukradel nekaj gotovine in zlatnine.

Nesreča pri delu – Trobni dol

Pri  košnji  trave  na  izjemno  strmem travniku v Trobnem dolu, na območju Policijske  postaje Laško, se je včeraj popoldne smrtno poškodoval 78-letni domačin.  Pri košnji mu je zdrsnilo in je padel pod kosilnico. Zaradi hudih poškodb je umrl na kraju nesreče.

Nedelja, 11. avgust 2019

Včeraj  zjutraj  smo bili obveščeni, da je neznani storilec ponoči vlomil v dva  gostinka  lokala v Celju. V enem primeru je ukradel predal z menjalnim denarjem, v drugem pa dva mobilna telefona in več cigaret.

Tatvina kolesa z motorjem – Šmartno ob Paki

Izpred  stanovanjske  hiše  v  Šmartnem  ob Paki je storilec ukradel kolo z motorjem znamke Tomos APN, registrskih številk CE ET49.

Tatvina traktorskih delov – Olimje

S  traktorja,  parkiranega  pod gospodarskim poslopjem v Olimju, je neznani storilec ukradel luči in akumulator.

Poškodba v gorah – Ojstrica

18-letni  alpinistki  se  je  v  steni Ojstrice odtrgal oprimek in je padla dobrih 10 metrov v globino. Pri padcu se je hudo poškodovala. Pri reševanju so  sodelovali predstavniki Gorske reševalne službe Celje. Hudo poškodovana 18-letnica, doma z območja Kamnika, je na zdravljenju v UKC Ljubljana.

Rop – Celje

Policijsko poročilo zaključujemo s podatki o sinočnjem ropu, ki smo ga nekaj čez 22. uro obravnavali v gostinskem lokalu v mestnem parku v Celju. Dva zamaskirana neznanca, oblečena v temnejše hlače in temnejši jopici s kapucama, ki sta govorila slovensko,  sta vstopila v gostinski lokal. Eden je s pištolo zagrozil zaposleni in zahteval gotovino.  Ko sta dobila denar sta pobegnila.

 

 

VIR:PU CELJE – FOTO:PIXABAY(simbolična fotografija)

X