Policijsko poročilo 14.1.2019, Savinjska regija

Današnje javljanje o obravnavanih varnostnih dogodkih preteklega vikenda pričenjamo z obvestili petkovem varnostnem dogajanju.

V jutranjih urah smo bili obveščeni o tatvini dveh bund v vrednosti 980 € v eni izmed prodajan trgovskega centra na Mariborski cesti v Celju. Pred dnevi je oškodovano podjetje podalo kazensko ovadbo zoper neznane storilce, ki so v zadnjih štirih mesecih iz trgovine ukradli 25 vrednejših bund.

V popoldanskih urah smo opravili ogled kraja vloma v osebno vozilo. Neznani storilec je na parkirnem prostoru ob zadnjem vhodu na pokopališče v Žalcu razbil zadnje levo steklo in iz notranjosti vozila otujil moško torbico z dokumenti in večjo vsoto gotovine.

V večernih urah smo v Thermani Laško obravnavali tatvino iz garderobne omarice. Neznanec je iz odklenjene omarice odtujil denarnico z manjšo vsoto denarja.

V soboto smo bili v jutranjih urah obveščeni o vlomu v pastirsko kočo v Radegundi. Neznani storilec je v obdobju zadnjih sedmih dni vlomil v objekt in iz njega odtujil štedilnik na trda goriva.

V popoldanskih urah so policisti v Brežicah ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je kot sopotnika v vozilu prevažal 28-letnega državljana Albanije, ki je pred tem izven mejnega prehoda na območju Bistrice ob Sotli, ilegalno prestopil državno mejo z Republiko Hrvaško. Po pridržanju in vseh zbranih obvestilih ga bomo zavrnili hrvaškim varnostnim organom.

Okoli poldneva v nedeljo smo v Polulah ustavili 70-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je kršil določbe Zakona o orožju (ZOro-1), ker lovsko orožje in pripadajoče strelivo ni zaprto v embalaži in ločeno od orožja. Prav tako je vozil pod vplivom alkohola. Policistu so mu orožje in strelivo začasno zasegli. Zoper kršitelja so uvedli hitri postopek z izdajo odločbe.

Včeraj okoli enaindvajsete ure zvečer smo izvedli vrsto aktivnosti pri iskanju pogrešane osebe na območju Mrzlice. Med hojo z Mrzlice, eden izmed treh pohodnikov, ni prišel na dogovorjeno mesto. V času izvajanja nujnih ukrepov iskanja in iskalne akcije se je 35-letni pogrešani okoli triindvajsete ure javil sam. Med hojo se je izgubil in hodil po cesti, kjer je ustavil voznika osebnega avtomobila, ki ga je pripeljal nazaj do vozila.

Okoli dvaindvajsete ure smo bili obveščeni o požaru v enem izmed stanovanj drugega nadstropja stanovanjske hiše na Gregorčičevi ulici v Celju. Vzrok požara, do katerega naj bi prišlo v kuhinji, bomo ugotavljali v jutranjih urah današnjega dne. Nastala je manjša gmotna škoda.

VIR: PU CELJE