Policijsko poročilo 14.3.2019, Savinjska regija - savinjska.info

Policijsko poročilo 14.3.2019, Savinjska regija

V  zadnjih 24 urah smo na celjski operativno komunikacijski center prejeli 66 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. S področja kriminalitete smo  obravnavali  24  dogodkov,  s  področja  javnega  reda in miru 19 in s področja prometne varnosti 21 dogodkov.

S  področja  kriminalitete izpostavljamo dva zasega prepovedanih drog, vlom in tri tatvine.

Zasega prepovedanih drog – Laško in Velenje

Pri hišni preiskavi na območju Laškega smo včeraj 23-letnemu občanu zasegli okoli 3 kg  rastline mitragyna cpeciosae, ki po uredbi sodi med prepovedane substance ter manjšo količino posušene konoplje.

Pri  hišni  preiskavi  na  območju  Velenja  smo  43-letnemu občanu zasegli približno  kilogram  posušenih vršičkov konoplje, kilogram konopljine smole ter nekaj konopljinega olja in manjšo količino kokaina.

Oba  smo  pridržali  in  ju  bomo  kazensko  ovadili  zaradi  suma storitve kaznivega  dejanja  Neupravičene  proizvodnje  in  prometa  s prepovedanimi drogami po 186. členu KZ-1.

Tatvina goriva – Šoštanj

Na delovišču v Šoštanju je neznani storilec iz rezervoarja delovnega stroja ukradel gorivo, poskušal je vlomiti tudi v kabino delovnega stroja, s čimer je lastnikom škodo povzročil še s poškodovanjem vrat.


Vlom v osebno vozilo Gornji Dolič

Včeraj  smo  bili  obveščeni, da je med vikendom, neznani storilec vlomil v osebno  vozilo  parkirano pred športnim igriščem v Gornjem Doliču. Storilec je  iz denarnice, ki jo je našel v vozilu, ukradel bančno kartico, na kateri je  bila zapisna koda in na dveh bankomatih s kartico dvignil gotovino. Vse občane  znova opozarjamo, naj si na kartice ne beležijo  kod, prav tako naj listkov s kodami ne puščajo v denarnicah s karticami.

Tatvina drv – Začret, Sedraž

V  Začretu  smo  obravnavali  tatvino  drv. Neznanec je ukradel okoli 700 € vredna suha bukova drva, ki si jih je lastnik pripravil za odvoz.

Iz  gozda  v  Sedražu  je neznanec ukradel okoli 15 kubičnih metrov bukovih hlodov.

Pridržanje zaradi vožnje pod vplivom alkohola – Laško

V Laškem smo danes ponoči zaradi vožnje pod vplivom alkohola, do streznitve pridržali  28-letnega  voznika osebnega vozila. Alkotest mu je pokazal 0,63 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

 

VIR: PU CELJE