Policijsko poročilo 14.5.2019, Savinjska regija - savinjska.info

Policijsko poročilo 14.5.2019, Savinjska regija

Policijsko  poročilo  začenjamo  s  podatki  o  jutranji  tragični prometni nesreči, v kateri je umrl 25-letni voznik tovornega vozila, državljan Bosne in Hercegovine, z začasnim  bivališčem  na  območju  Policijske  uprave Ljubljana.

25-letni  voznik  je vozil iz smeri Mislinje proti Velenju. V desnem ovinku v  Paki  pri  Velenju,  je  najverjetneje  zaradi   vožnje  z neprilagojeno hitrostjo,  zapeljal  na  nasprotni  vozni  pas in na bankino. Vozilo se je prevrnilo,   25-letni  voznik  je zaradi posledic prometne nesreče na kraju umrl.

 

Cesta je zaradi odstranjevanja vozila še vedno zaprta za ves promet.

To  je  letos  deseta  smrtna  žrtev  prometnih  nesreč na našem območju. V prometnih  nesrečah   je  umrlo  šest  voznikov  osebnih  vozil, dva pešca, kolesar  in  voznik tovornega vozila. Lani v enakem obdobju sta v prometnih nesrečah na našem območju umrli dve osebi.

Poleg  omenjene  smo  včeraj  obravnavali še pet prometnih nesreč z lažjimi poškodbami  udeleženih  in  štiriindvajset  prometnih  nesreč  z materialno škodo.

V nadaljevanju še o preostalem dogajanju v zadnjih 24. urah.

Vlom v poslovne prostore – Celje

Na  Krekovem  trgu v Celju smo včeraj obravnavali vlom v poslovne prostore. Storilec je ukradel nekaj pisarniških pripomočkov.

Dolenja vas – vlom v trgovino


V Dolenji vasi, na območju Prebolda,  je neznani storilec vlomil v prostore kmetijske zadruge in ukradel več vreč zemlje in semenske koruze ter folijo.

Poskus tatvine osebnega vozila – Celje

V Celju, na Malgajevi ulici, smo včeraj obravnavali tatvino osebnega vozila znamke Opel Astra, letnik 2008, registrskih številk CE KA 942.

Zasegi vozil – Vojnik, Celje in Šmarje pri Jelšah

V Vojniku smo včeraj zasegli osebno vozilo vozniku, ki mu je poteklo vozniško dovoljenje, vozil je tudi pod vplivom alkohola. Zaradi poteka veljavnosti vozniških dovoljenj smo dvema voznikoma vozili zasegli tudi v Celju. V Šmarju pri Jelšah smo vozilo zasegli vozniku, ki je vozil brez ustrezne kategorije vozniškega izpita.

Požar na vlaku v Celju – dodatne informacije

Glede   nedeljskega  požara  vlaka  v Celju dodatno obveščamo, da je bilo z ogledom  kraja  ugotovljeno,  da  je  zagorelo  v  prtljažnem  prostoru  za transport  koles.  Tehnični  vzrok  za  nastanek  požara  je  izključen.  S preiskavo  nadaljujemo v smeri suma storitve kaznivega dejanja Poškodovanje tuje stvari.  S požarom povzročeno škodo ocenjujejo na okoli 500.000 €.

 

VIR: PU CELJE