Policijsko poročilo 14.8.2019, Savinjska regija

Včeraj smo na območju Policijske uprave Celje obravnavali petnajst kaznivih dejanj, šest kršitev javnega reda in miru ter pet prometnih nesreč.

Dvema  voznicama  smo  zasegli  vozili.  V  Celju smo zasegli osebno vozilo 29-letni voznici, ki ji je poteklo vozniško dovoljenje, v Žalcu pa 40-letni voznici, ki je vozila brez vozniškega dovoljenja.

 

Tatvina – avtocestno počivališče Zima

Včeraj  zjutraj  smo  bili obveščeni, da so na avtocestnem počivališču Zima romunskemu vozniku tovornega avtomobila, z vozila ukradli zadnje luči.

Vlom v stanovanje – Celje

Na Opekarniški ulici v Celju je neznani storilec, v zadnjem tednu, vlomil v stanovanje  stanovanjskega  bloka. Prostore je preiskal, podatkov o tem, kaj je ukradel še nimamo.

Nesreča pri delu – Robanov kot

V Robanovem kotu smo včeraj obravnavali nesrečo pri delu. Z delovnega odra, na katerem se je zlomila deska, je z višine dobrega metra padel delavec, ki je  opravljal  dela s kotno brusilko. 55-letni delavec se je pri padcu hudo poškodoval.

Požar – Šentjur

V  lesnem  podjetju v Šentjurju smo včeraj obravnavali požar. Zagorelo je v filtru  za žagovino v silosu. Ogenj, ki je poškodoval silos, je  do prihoda gasilcev  lokaliziral  lastnik.   V  požaru  ni  bil nihče poškodovan, tuja krivda je izključena.

Požar – Gorica pri Šmartnem

Manjši  požar  smo  včeraj  obravnavali tudi v Gorici pri Šmartnem, kjer je lastnica  pozabila  ugasniti  štedilnik  in  je se je vnelo olje v ponvi. V požaru je nastala manjša materialna škoda. Poškodovan ni bil nihče.

Za konec o včerajšnjem dogodku.
Na  območju  Šmarja pri Jelšah so včeraj dopoldne tri ženske, dve mlajši in ena  starejša,  prišle k občanki, ki je bila sama v stanovanjski hiši in so ji  dejale,  da  so socialne delavke ter da naj jim pokaže izpiske pokojnin ter jo hkrati spraševale kje hrani denar. Občanka je posumila, da jo hočejo okrasti,  zato  jim  je  zagrozila,  da  bo poklicala policijo, če takoj ne
odidejo.  Ženske  so hišo zapustile, ukrasti niso uspele ničesar. Pred hišo pa  jih  je  v  modrem  vozilu  znamke Citroen Xsara Picasso, ljubljanskega registrskega območja, čakal moški.

Občane  ob  tej  priložnosti opozarjamo, naj bodo previdni, če jih obiščejo neznanci in naj jih ne spuščajo v hiše oziroma stanovanja.

 

VIR: PU CELJE