Policijsko poročilo 16.03.2020, Savinjska regija - savinjska.info

Policijsko poročilo 16.03.2020, Savinjska regija

Ta  konec  tedna  smo  na  območju Policijske uprave Celje obravnavali  172 interventnih dogodkov.

Petek, 13. marec 2020

 

Hišna preiskava in zaseg konoplje – Laško

Laški policisti so v petek opravili hišno preiskavo pri 29-letnem Laščanu. Našli  in  zasegli  so  nekaj   posušene  konoplje  ter v kletnih prostorih odkrili   prostor  prirejen in opremljen za gojenje konoplje. Zasegli so mu tudi  nož  prirejen  za napad. 29-letnika bomo kazensko ovadili zaradi suma storitve   kaznivega   dejanja   Neupravičena   proizvodnja   in  promet  s
prepovedanimi drogami. ( priloženi fotografiji konoplje in noža)

Poskusa vlomov – Celje in Žalec

V petek smo obravnavali dva poskusa vlomov. Na Cankarjevi ulici v Celju smo obravnavali  poskus  vloma  v  trgovino  s  tekstilnimi izdelki. V Žalcu je neznani storilec poskušal vlomiti v osebno vozilo.

Vožnja pod vplivom alkohola – Levec in Velenje

V  noči iz petka na soboto smo v Levcu ustavili voznico osebnega vozila, ki je  imela  0,69  miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, v Velenju pa voznika,  ki  je  imel  0,60  miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Obema smo zasegli smo vozniški dovoljenji, sledi obdolžilni predlog.

Zasega vozil – Stranje in Celje

V  Stranju   in  v Celju smo zasegli osebni vozili voznikoma, ki sta vozila brez vozniških dovoljenj in pod vplivom alkohola.

Kršitve javnega reda in miru

V  gostinskem  lokalu  v  Slovenj  Gradcu se je občanka nedostojno vedla do gostov in jih vznemirjala. Zaradi tega smo ji izdali plačilni nalog.

V  Žalcu smo kršitev javnega reda in miru obravnavali v zasebnih prostorih. Kršitelj je bil zaradi slabega psihičnega stanja napoten na zdravljenje.

V  Velenju  smo  pridržali  in  oglobili kršitelja, ki je javni red kršil v stanovanju.

V  Lokrovcu  smo zaradi kršitve javnega reda in miru izdali plačilna naloga dvema osebama.

Sobota, 14. marec 2020

Prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami – Velenje

V  Lipju,  na  območju Policijske postaje Velenje, smo obravnavali prometno nesrečo v kateri se je huje poškodoval 49-letni voznik motornega kolesa. Le ta  je  zaradi  vožnje  z neprilagojeno hitrostjo padel, pri tem je motorno kolo  zdrselo  v  parkirano  osebno vozilo in ga poškodovalo. Poškodovanega motorista so z reševalnim vozilom odpeljali v Splošno bolnišnico Celje.

Tatvina – Šentjur

V centru Šentjurja je neznanec iz odklenjenega vozila ukradel gotovino.
Poskus vloma v vozilo – Velenje

Na Šercerjevi ulici v Velenju je neznani storilec poskušal vlomiti v osebno vozilo. Lastniku je s poškodovanjem vrat povzročil za okoli 500 € škode.

Vlom v klet stanovanjskega bloka – Velenje

Na Trgu bratov Mravljakov smo obravnavali vlom v klet stanovanjskega bloka. Storilec je ukradel moško znamke Lombardo, modre barve.

Tatvina – Topolšica


V  Topolšici  je  neznani  storilec  vlomil v avtomat z mlečnimi izdelki in ukradel  okoli  100 € gotovine. S poškodovanjem avtomata je povzročil še za okoli 500 € škode.

Vožnja pod vplivom alkohola – Čeplje in Žalec in Velenje

V  Čepljah  smo  v večernih urah ustavili voznika osebnega vozila, ki mu je preizkus  z  alkotestom  pokazal,  da  je  imel 1,17 miligramov alkohola, v Trnavi,  prav  tako  na območju Policijske postaje Žalec, pa voznika, ki je imel   v litru izdihanega zraka 0,69 miligramov alkohola. Obema smo zasegli vozniški dovoljenji, sledita obdolžilna predloga.

V  Velenju,  je  21-letni  voznik osebnega vozila zaradi vožnje pod vplivom alkohola in neprilagojene hitrosti, preizkus mu je pokazal, da je imel 0,70 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, povzročil prometno nesrečo, v kateri  se  je  lažje  poškodovala njegova 20-letna sopotnica. 21-letnik je zaradi  vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljal z vozišča pri čemer se je vozilo prevrnilo na bok.

Kršitve javnega reda in miru

V  Šentrupertu  je  moški kršil javni red in mir v gostinskem lokalu zaradi česar smo ga pridržali. Uveden bo hitri postopek o prekršku.

Zaradi glasne glasbe v stanovanju v Spodnjih Prelogah smo opozorili občana.
Nedelja, 15. marec 2020

Prometna nesreča s hudimi poškodbami – Poljana

Prometno  nesrečo  s  hudimi  telesnimi poškodbami smo včeraj obravnavali v Poljani,  pri  odcepu  za  Holmec. V prometni nesreči so bila udeležena tri osebna  vozila.  Povzročil  jo  je  33-letni  voznik,   ki je vozil v smeri Prevalj in je pri prehitevanju trčil v osebno vozilo 24-letnega voznika, ki je pravilno pripeljal nasproti. Vozilo 24-letnega voznika je nato odbilo še
v  osebno vozilo voznika, ki ga 33-letnik prehiteval. To vozilo je vozil 30 letni  voznik.  Povzročitelj  se  je  v  trčenju hudo poškodoval, druga dva voznika pa lažje.

Poškodovanje tuje stvari – Šentjanž pri Dravogradu

V  noči  iz  sobote  na  nedeljo  je neznani storilec na terasi gostinskega lokala razbil steklena drsna vrata ter poškodoval mizo in senčnik.

Vloma v osebni vozili – Celje

Na Ljubljanski cesti v Celju smo obravnavali vlom v osebno vozilo. Storilec je ukradel torbo z oblačili.

Vlom  v  osebno  vozilo smo včeraj obravnavali tudi v Zagradu pri gasilskem domu.  V  tem  primeru  je storilec iz  denarnice, ki jo je našel v vozilu, ukradel  gotovino.  Na  istem  parkirišču  smo včeraj obravnavali še poskus vloma.

Vlom v klet stanovanjskega bloka – Velenje

Na   Šercerjevi   cesti  v  Velenju  je  neznani  storilec  vlomil  v  klet stanovanjskega bloka in ukradel kolo.

Poškodovanje vozila – Celje

Na   parkirišču  ulice  Pod  kostanji  v Celju je neznani storilec z ostrim predmetom na osebnem vozilu naredil več risov.

Zasega vozil – Dobja vas in Lopata

V  Dobji  vasi, na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem smo zasegli osebno vozilo vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja.

Na  avtocestnem počivališču Lopata smo zasegli osebno vozilo vozniku, ki mu je  poteklo  vozniško  dovoljenje. Voznik je bil pijan in je na počivališču zaradi nepravilnega premika vozila trčil še v drugo vozilo.

Kršitve javnega reda in miru

Včeraj  smo  obravnavali  štiri  kršitve  javnega  reda in miru. Trikrat so kršitelji,   ki   smo  jim  izdali  plačilne  naloge  javni  red  kršili  v stanovanjih,  v  enem  primeru smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na Hudinji v Celju, kjer naj bi  javni red kršile tri osebe, ki pa jih ob prihodu na kraj nismo izsledili.

 

VIR: PU CELJE