Policijsko poročilo 16.04.2020, Savinjska regija - savinjska.info

Policijsko poročilo 16.04.2020, Savinjska regija

Na  Operativno  komunikacijski  center  Policijske  uprave Celje smo včeraj prejeli 195 klicev občanov. V 51. primerih je šlo za interventne dogodke.

Tatvina – Celje

V  jutranjih urah smo bili obveščeni, da je neznani storilec z gradbišča ob Šmartinskem   jezeru,  ukradel  dve  žlici  delovnega  stroja  in  lastniku povzročil za okoli 1.500 € škode.

Drzna tatvina – Celje

Nekaj  pred  17.  uro  smo  na  Stanetovi  ulici  v Celju obravnavali drzno tatvino.  Neznani  storilec, visok okoli 185 cm, oblečen v črna oblačila, z masko  na  obrazu,  je  k  blagajni  prinesel  steklenico  in poleg položil gotovino  za  plačilo.  Ko  je  trgovka  blokirala  nakup  in odprla predal blagajne, je segel vanj ter ukradel okoli 100 € gotovine.

Vožnja pod vplivom alkohola


Včeraj  smo  v  Celju  in v Veliki Pirešici obravnavali tri voznike osebnih vozil,  ki  so  vozili krepko pod vplivom alkohola. V popoldanskih urah smo pijana  voznika  ustavili  na Kidričevi ulici v Celju in v Veliki Pirešici. 51-letnemu vozniku v Celju je preizkus z alkotestom pokazal 0,79 miligrama alkohola  v litru izdihanega zraka, 54-letnemu vozniku v Veliki Pirešici pa 0,71.  Za  oba  bomo  na  pristojno sodišče poslali obdolžilna predloga.  V
večernih  urah smo na Lavi v Celju preizkus alkoholiziranosti opravili tudi z  49-letnim  voznikom.  Preizkus z alkotestom  je pokazal, da je imel 0,76 miligrama  alkohola v litru izdihanega zraka. Tudi zoper njega bomo podali obdolžilni  predlog. Ker je vozil brez vozniškega dovoljenja smo mu zasegli še vozilo.

Skorajda  ni  dneva,  da na cestah naše policijske uprave ne bi obravnavali voznikov,   ki  vozijo  pod  vplivom  alkohola.  Tudi  ugotovljene  stopnje alkoholiziranosti  so  visoke. Najmanj, kar se lahko zgodi alkoholiziranemu udeležencu  v  cestnem  prometu je, da ga ustavi in kontrolira policija, ga denarno kaznuje, izloči iz prometa, odvzame vozniško dovoljenje, ga pridrži do  iztreznitve  ali  zaseže  motorno  vozilo. Vse navedeno je le majhen in neprimerljiv  delček  v  primerjavi  s posledicami prometnih nesreč, ki jih
povzročijo  pijani  vozniki.  Smrtne poškodbe drugih udeleženih v prometnih nesrečah,    hude  telesne  poškodbe,  invalidnost, dolgotrajna zdravljenja poškodovanih.  Posledično  tudi  izgube  delovnih  zmožnosti  poškodovanih, izgube  zaposlitve  in sredstev za preživljanje ter mnoge druge hude ostale posledice. Zaradi tega znova opozarjamo vse udeležence cestnega prometa, da je  prisotnost  alkohola v prometu nedopustna in da naj nikar ne vozijo, če so uživali alkoholne pijače.

Javni red in mir

Zaradi  kršitve javnega reda in miru v zasebnih prostorih smo sinoči izdali plačilni nalog kršitelju na območju Črne ne Koroškem.

Na  Prevaljah  smo  plačilni  nalog izdali občanu, ki je pred stanovanjskim blokom žalil soseda in kršil javni red in mir.

 

VIR: PU CELJE