Policijsko poročilo 20.7.2020, Savinjska regija - savinjska.info

Policijsko poročilo 20.7.2020, Savinjska regija

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 752 klicev občanov. 193 klicev je bilo interventnih, trije nujni.

Petek, 17. julij 2020

Okoli 13. ure smo na Prevaljah obravnavali verižno trčenje treh osebnih vozil. Povzročil ga je 25-letni voznik osebnega vozila, ki je trčil v vozilo, ki je drugo v koloni ustavilo pred prehodom za pešce. Eden od voznikov se je v trčenju lažje poškodoval.

Nekaj čez 13. uro smo prometno nesrečo z lažjimi poškodbami obravnavali tudi v Javorniku, kjer je 51-letni voznik osebnega vozila, zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo trčil v osebno vozilo 32-letne voznice, ki se je v trčenju lažje poškodovala.

Zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo se je v prometni nesreči v Laškem lažje poškodoval 45-letni voznik osebnega vozila. V njegovo vozilo je trčila voznica osebnega vozila.

Nekaj čez 20. uro smo v Juvanju obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodoval 54-letni voznik osebnega vozila, ki je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča trčil v varnostno ograjo, ki jo je zaradi silovitega trčenja odtrgalo. Vozilo je odneslo čez škarpo dobre tri metre globoko na travnik. Voznik je vozil pod vplivom alkohola. Alkotest je pokazal, da je imel 1.10 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog.

Na Proseniškem smo v popoldanskih urah ustavili voznika, ki je nezanesljivo vozil. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 1,12 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku smo začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Sledi obdolžilni predlog.

V Celju smo zasegli osebni vozili voznikoma, ki sta vozila brez vozniških dovoljenj.

Okoli 18. ure smo bili obveščeni o požaru. zagorelo je gospodarsko poslopje veliko približno 20 x 40 metrov. Živali so uspeli rešiti. Ogenj je v celoti uničil ostrešje in zgornji del objekta. Natančen vzrok požara, v katerem je nastala visoka materialna škoda, še ni potrjen. Po prvih ugotovitvah je tuja krivda za nastanek požara izključena.

Sobota, 18. julij 2020

V Kompolah smo obravnavali vlom v novogradnjo stanovanjske hiše. Storilec je ukradel rezalnik stiropora in več elektro materiala.

Na Otoku v Celju smo obravnavali vlom v stanovanje stanovanjskega bloka. Storilec je splezal na balkon in skozi balkonska vrata vlomil v stanovanje. Prostore je preiskal, ukradel ni ničesar.

V Prelski, na območju Velenja, smo obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo. Storilec ja lastnikom škodo povzročil s poškodovanjem vrat.

V Celju smo obravnavali poskus vloma v osebno vozilo. Storilec je škodo lastniku povzročil s poškodovanjem sprednjih desnih vrat.

V Florjanu pri Šoštanju, se je nekaj pred 18. uro, v prometni nesreči hudo poškodoval 52-letni voznik štirikolesnika. Voznik je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, v nepreglednem ovinku zapeljal na nasprotni vozni pas, kjer je trčil v skalo, od koder ga je odbilo na drugo stran ceste v ograjo. Sledi hitri postopek z odločbo.


V popoldanskih urah se je na pločniku ob parkirišču na Mladinski ulici lažje poškodovala kolesarka. Vanjo je pri vzvratni vožnji trčila voznica osebnega vozila. Za obe sledita hitra postopka. Voznici zaradi nepravilnega premika, kolesarki zaradi vožnje na površini, ki ni namenjena kolesarjem.

V Gajih pri Celju, v bližini krožišča, se je v popoldanskih urah lažje poškodovala kolesarka, ki naj bi se umikala neznanemu vozniku manjšega črnega vozila in je padla.

V Drenskem Rebru smo okoli polnoči obravnavali voznika osebnega vozila, ki na znake policistov ni ustavil. Voznika smo uspeli ustaviti v Lesičnem. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 0,71 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Voznika smo pridržali. Sledi obdolžilni predlog.

Vozniku, ki je v Celju vozil brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola smo zasegli vozilo.

Nedelja, 19. julij 2020

Včeraj, nekaj minut pred 15. uro, se je izven naselja Bukovska vas, zgodila prometna nesreča, v kateri se je poškodovalo šest oseb. Zaradi ogleda in odstranjevanja posledic prometne nesreče je bila cesta nekaj manj kot dve uri zaprta za ves promet, slabo uro pa je promet potekal izmenično enosmerno. Do prometne nesreče je prišlo, ko je 18-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Slovenj Gradca proti Dravogradu, prehiteval
vozilo. Ker hitrosti in načina vožnje ni prilagodil razmeram na vozišču, je začelo njegovo vozilo zanašati in je silovito čelno trčilo v osebno vozilo, s katerim je nasproti pravilno pripeljal 49-letni voznik. V trčenju sta se hudo poškodovali sopotnici v vozilu 49letnega voznika stari 21 in 42 let. Oba voznika ter 18-letni sopotnik v povzročiteljevem vozilu in 15-letna sopotnica 49-letnega voznika pa lažje. Zaradi povzročitve prometne nesreče bomo 18-letnega povzročitelja kazensko ovadili.

V Trnovljah pri Celju je nekaj čez 16. uro, zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča, padel 44-letni voznik kolesa z motorjem in se hudo poškodoval. Sledi obdolžilni predlog.

Nekaj pred poldnevom smo v Laškem obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodoval voznik osebnega vozila, ki je zaradi vožnje preblizu desnemu robo vozišča zapeljal s ceste. Vozilo se je prevrnilo na bok. Vozniku smo izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 15. 30 ure, smo izven naselja Lokovica, ob lokoviškem potoku, obravnavali prometno nesrečo s pobegom. 31-letna voznica motornega kolesa je v koloni vozila iz smeri Lokovice proti Velenju. Voznik prvega vozila v koloni je nenadno zavil v desno, zaradi česar je voznica, ki je vozila za njim silovito zavrla, da je preprečila trčenje. Motoristka je v tistem trenutku začela prehitevati vozili pred sabo. Ko je že prehitevala, jo je spregledal voznik, ki je vozil pred njo in prav tako začel prehitevati, Motoristka se mu je v izogib trčenja umaknila skrajno desno, pri čemer je zapeljala na asfaltni kanal namenjen odtoku meteornih vod in padla na travnik ob vozišču. Njeno motorno kolo je zdrselo po desnem smernem vozišču, kjer je trčilo v zadnje kolo osebnega vozila, s katerim je nasproti pravilno pripeljal voznik. Neznani voznik osebnega vozila, lahko bi šlo za vozilo znamke Škoda Kodiaq, ki se mu je motoristka umikala, je odpeljal ne da bi ustavil, v smeri Gorenja. Do stika med vozili ni prišlo. Neznanega voznika pozivamo, da se zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče oglasi na Policijsko postajo Velenje ali pokliče na telefonsko številko 03 898 61 00 oziroma na 113. Za informacije prosimo tudi očividce.

V Šentvidu pri Grobelnem smo včeraj popoldne ustavili voznika, ki je nezanesljivo vozil. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel voznik 1,27 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku smo začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Sledi obdolžilni predlog.

V popoldanskih urah smo bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Zibiki. Storilec, ki je v hišo vlomil skozi pritlično okno, je ukradel več kosov nakita.

V Velenju smo obravnavali vlom v prostore gasilskega doma od koder je storilec ukradel kosilnico.

V Tomažu nad Vojnikom je včeraj neznani storilec ukradel električni skiro znamke Xiaomi Muja črne barve in sivo modro kolesarsko čelado. Lastnik je skiro parkiral ob robu gozda.

 

VIR: PU CELJE