Policijsko poročilo 22.1.2019, Savinjska regija - savinjska.info

Policijsko poročilo 22.1.2019, Savinjska regija

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje, Savinjska regija, smo včeraj prejeli 78 klicev o interventnih dogodkih.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo dvakrat ukrepali v javnih prostorih.

S področja cestnega prometa poročamo o eni prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami, petimi z lažjimi in osemnajstih prometnih nesrečah z materialno škodo.

Prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami – Celje

Prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami smo včeraj, okoli 14. ure, obravnavali na Teharski cesti v Celju. 62-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil v smeri proti Zagradu, je iz neznanega vzroka zapeljal z vozišča in najprej trčil v obcestni pano, nato v zapornico parkirišča in še v stopnišče stanovanjske hiše. V trčenju se je hudo poškodoval.

Včeraj smo obravnavali dva primera, ko je led, ki je padel s tovornih vozil poškodoval osebni vozili. Eno na relaciji Slovenj Gradec – Mislinja in drugo v Veliki Pirešici. Vse voznike ob tej priložnosti znova opozarjamo naj s tovornih vozil temeljito očistijo led.

Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja smo včeraj v Celju zasegli osebno vozilo voznici, v Velenju pa vozniku, ki je prav tako vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

V nadaljevanju še o preostalem včerajšnjem dogajanju.

Tatvina – Parižlje

Z gradbišča ob Podvinskem jezu je med vikendom neznani storilec ukradel 10 macesnovih hlodov.


Vlom v skladiščne prostore – Olimje

V Olimju je neznani storilec iz skladišča dveh podjetij ukradel dvoosno prikolico, več električnih vodnikov, dva agregata in nekaj drugega orodja.

Vlom v kotlovnico – Mestinje

V Mestinju smo obravnavali vlom v kotlovnico ob osnovni šoli. Storilec je ukradel okoli 2.000 litrov kurilnega olja.

Nasilništvo – Celje

Včeraj, nekaj čez 14. uro, smo v Celju obravnavali sum storitve kaznivega dejanja Nasilništvo. 67-letni občan je na dvorišču stanovanjskega bloka s pištolo zagrozil sosedoma in delavcem, ki so ob stanovanjskem bloku
postavljali gradbeni oder. Policisti so nasilneža obvladali, mu odvzeli prostost in ga pridržali. Zaradi suma storitve kaznivega dejana Nasilništvo, ga bodo kazensko ovadili.

Požar – Žiče

Okoli pol dveh zjutraj smo v Žičah obravnavali požar. Zagorelo je v kletnih prostorih stanovanjske hiše. Požar se na ostale prostore v hiši na srečo ni razširil. Tuja krivda za nastanek požara je izključena.

VIR: PU CELJE