Policijsko poročilo 23.03.2020, Savinjska regija

Petek, 20. marec 2020

V  petek  smo   na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje sprejeli 308 klicev . V 75. primerih je šlo za interventne dogodke.

 

Kriminaliteta

Nesreča pri delu- Dobja vas

V  Dobji  vasi,  na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem, smo okoli 13.  ure  obravnavali  nesrečo  pri  delu. 44-letni delavec je na gradbišču stanovanjskega  bloka  padel z gradbenega odra z višine okoli štirih metrov in se hudo poškodoval.

Vlom v gostinski lokal – Arja vas

V Arji vasi smo obravnavali vlom v gostinski lokal. Storilec, ki je v lokal vlomil skozi okno, je ukradel več različnih cigaret.

Tatvina goriva – Lopata

Na  avtocestnem  počivališču  Lopata  je  neznani  storilec  iz rezervoarja slovaškega tovornega vozila ukradel dobrih 400 litrov goriva.

Tatvina – Selovec

V  Selovcu,  na  območju  Policijske postaje Dravograd, je neznani storilec preplezal ograjo zunanjega skladišča podjetja in ukradel paleto s folijami.

Poškodovanje tuje stvari  – Celje

Na Glavnem trgu v Celju je neznani storilec na oknu lokala razbil steklo.

Povzročitev splošne nevarnosti – območje Zreč

V  večernih urah smo na območju Zreč pridržali  50-letnega moškega, ki je v stanovanjski   hiši  in  na  dvorišču streljal s pištolo.  V dogodku ni bil nihče  poškodovan.  50-letnika  smo  pridržali  in ga bomo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja Povzročitev splošne nevarnosti.

Kršitve odloka

V  petek  so  nas  občani  obvestili  o  več  domnevnih kršitvah odloka, ki prepoveduje  gibanje  in  zbiranje  ljudi  na  javnih  krajih in površinah. Kršitev   smo   dejansko  zaznali  v  Mozirju,  kjer je 11 oseb popivalo na javnem kraju.

Občan  s  Polzele  nas  je klical, da je v parku zbranih več oseb, ob našem prihodu  na kraj sta bili v parku dve osebi, ki se nista družili. Prav tako smo  dobili  klic,  da  je  več oseb zbranih v Medlogu, vendar je šlo le za štiričlansko  družino  na sprehodu. Obveščeni smo bili o več osebah, ki naj bi  se  družili  na  Prekorju,  vendar  na  kraju, ob našem prihodu ni bilo nikogar.  Občan  nas je obvestil, da v Celju deluje frizerski salon. Ko smo prišli na kraj smo ugotovili, da je v salonu lastnik, ki je čistil salon.

Prepoved kurjenja v naravnem okolju

Glede  na  to,  da  smo  bili  v  petek obveščeni o več travniških požarih, obveščamo vse občane, da je v času razglašene velike požarne ogroženosti je v  naravnem  okolju  poleg  požiganja  in  odmetavanja  gorečih  ali drugih predmetov  ali  snovi,  ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, kuriti  kresove,  požigati  na območjih ob infrastrukturnih objektih, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki
lahko povzročijo požar.

Sobota, 21, marec 2020

V  soboto  smo  na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje sprejeli klicev 222. V 52. primerih je šlo za interventne dogodke.

Kriminaliteta

Požar – Čimerno

V  Čimernem je okoli 18.30 ure zagorelo v novejši leseni hiši. Do požara je prišlo  zaradi pregretja dimniške cevi. Ogenj je povzročil za okoli 5.000 € škode. Tuja krivda za nastanek požara je izključena.

Tatvina registrskih tablic – Žiče

S  kombiniranega  vozila,  parkiranega  v  kamnolomu  v  Žičah,  je neznani storilec ukradel obe registrski tablici.

Prometna varnost

Prometna nesreča –Dobrovlje

Okoli  22.30  ure  smo  v Dobrovljah obravnavali prometno nesrečo, ki jo je povzročil  30-letni  voznik  osebnega  vozila, ki je zaradi vožnje preblizu desnemu  robo  vozišča, zapeljal s ceste, trčil v drevo in ostal ukleščen v vozilu.  Iz  vozila  so  ga  rešili  gasilci.  30-letni  voznik je ostal na zdravljenju v celjski bolnišnici. Stopnja poškodb še ni potrjena.

Javni red in mir

Kršitev javnega reda in miru – Dobrna

Na Dobrni smo v dopoldanskih urah obravnavali kršitev javnega reda in miru. Občan  je  v  nogo  brcnil  pripadnika  Civilne  zaščite, ki je pred eno od trgovin  skrbel,  da  so stranke v trgovino vstopale posamično. Predstavnik Civilne  zaščite   je  občana  opozoril,  da  mora malce počakati, ker je v trgovini določeno število oseb, kar občanu ni bilo po volji in ga je brcnil ter  odšel  v drugo trgovino. Občanu bomo izdali odločbo o kršitvi Zakona o
javnem redu in miru.

Kršitev odloka

V soboto smo v Celju obravnavali eno kršitev odloka, ki prepoveduje gibanje in  zbiranje ljudi na javnih krajih in površinah.  Na parkirišču v Celju se je družilo pet oseb. O kršitvi smo obvestili prekrškovni organ pristojen za ukrepanje.

Občani so nas obvestili še o skupini oseb, ki naj bi popivale na Drapšinovi ulici  v  Celju  ter  na  Hudinji  na  območju Slovenskih Konjic  ter o več osebah,  ki  naj  bi  se družile v bližini Osnovne šole v Petrovčah, vendar oseb  ob   našem  prihodu  ni bilo na kraju. Obvestili so nas tudi, da so v enem  od  gostinskih  lokalov  v Slovenj Gradcu opazili osebe. V lokalu sta
bila dejansko lastnika, ki sta urejala lokal tako, da do kršitve ni prišlo.

Nedelja, 22. marec 2020

V  nedeljo smo  na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje sprejeli 147 klicev. V 36. primerih je šlo za interventne dogodke.

Vlom v mesnico – Šentlenart

V  Šentlenartu,  na  območju  Policijske postaje Slovenj Gradec, je neznani storilec  skozi  vhodna  vrata vlomil v mesnico. Ukradel je menjalni denar. Lastnikom je škodo povzročil še s poškodovanjem vrat.

V  Šentlenartu  smo  včeraj  obravnavali  še poskus vloma v trgovski lokal. Storilec je škodo lastnikom povzročil s poškodovanjem vrat.

Nasilje v družini

Na  območju Policijske uprave Celje smo včeraj obravnavali primer nasilja v družini.  39-letnik  je  nasilje  izvajal  nad  mamo,  zaradi česar ga bomo kazensko  ovadili. 39-letniku smo izrekli ukrep prepovedi približevanja, ki ga   je   v  večernih  urah  že  kršil.  Zaradi  kršitve  ukrepa  prepovedi približevanja smo mu odvzeli prostost in ga pridržali.

Kršitev javnega reda in miru

Kršitev javnega reda in miru in pridržanje

Na  območju  Policijske postaje Mozirje smo sinoči  do streznitve pridržali 41-letnega moškega, ki je v stanovanjski hiši kršil javni red in mir.

Kršitve odloka

Na  območju  Policijske  uprave  Celje  smo  včeraj obravnavali eno kršitev odloka,  ki  prepoveduje  gibanje  in  zbiranje  ljudi  na javnih krajih in površinah  in  sicer  v  gostinskem lokalu v Celju. Lokal je bil zaklenjen, poleg  lastnika  je  bilo v lokalu še pet oseb. Zdravstveni inšpektorat smo obvestili  o  zaznani kršitvi odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja  ljudi  na  javnih  mestih  zoper vse, ki so bili v lokalu. Istemu
prekrškovnemu organu  smo poslali  poročilo  tudi zoper pravno osebo zaradi kršenja odloka o začasni prepovedi ponujanja in prepovedi blaga in storitev potrošnikom.

Včeraj smo sprejeli klice občanov še o skupini ljudi, ki naj bi popivali na Mariborski  cesti  v  Celju, o skupini otrok, ki se je družila na igrišču v Novi  vasi  ter  o  skupini  ljudi, ki so jih opazili na travniku v bližini Petrovč.  Vse  primere  smo  preverili,  kršitev  ob prihodu na kraj, nismo zaznali.

Občanom  se  zahvaljujemo,  ker   nas  obveščajo  o  kršitvah odloka. Vsako obvestilo  o  kršitvi  skrbno  preverimo  in  ustrezno  ukrepamo.  Glede na situacijo  v  kateri  smo  se  znašli  zaradi  širjenja koronavirusa, znova apeliramo  na  vse  občane,  naj upoštevajo navodila,  naj se ne družijo in izpostavljajo virusom in naj ostajajo doma, če se le da.

 

VIR: PU CELJE