Policijsko poročilo 23.1.2020, SAVINJSKA REGIJA - savinjska.info

Policijsko poročilo 23.1.2020, SAVINJSKA REGIJA

Včeraj smo na območju Policijske uprave Celje obravnavali   57 interventnih dogodkov.

Policijsko poročilo začenjamo s podatki o prometni nesreči, ki se je danes, nekaj  čez  7. uro zjutraj zgodila v Otiškem vrhu, kjer je  39-letni voznik tovornega vozila, državljan Bosne in Hercegovine, ki je vozil v smeri proti Dravogradu,   na  prehodu  za  pešce  trčil  v mladoletnega pešca. Pešec je vozišče  prečkal  z  voznikove  leve  strani.   Hudo poškodovanega pešca so odpeljali  v  Splošno  bolnišnico  Slovenj  Gradec.  Cesta je na tem odseku zaprta za ves promet.

 

Ker  smo ravno pri prometu še nekaj podatkov o včerajšnjem dogajanju s tega področja.

Zasegi vozil – Šmarje pri Jelšah in Slovenj Gradec

Trem  voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, smo zasegli vozila. Na  območju  Policijske  postaje  Šmarje  pri  Jelšah  smo  vozili  zasegli voznikoma, ki sta vozila brez ustrezne kategorije vozniškega dovoljenja, na območju Policijske postaje Slovenj Gradec smo zasegli neregistriran traktor vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja.

Vožnja pod vplivom alkohola

V  Socki  smo  včeraj ustavili 24-letnega voznika osebnega vozila, ki mu je preizkus  z alkotestom pokazal, da je imel 0,67 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku smo odvzeli vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Alkohol je te dni spet preveč prisoten med vozniki.

Predvčerajšnjem  smo  na avtocestnem počivališču Tepanje izvedli postopek s 57-letnim  madžarskim  voznikom tovornega vozila, ki mu je alkotest pokazal 0,65  miligramov  alkohola v litru izdihanega zraka. Voznika smo privedli k preiskovalni  sodnici,  ki  mu  je  izrekla  globo  v  višini 1.200 € in 18 kazenskih  točki. Po pravnomočnosti odločbe sledi še ukrep prepovedi vožnje v Sloveniji.

Na   območju   Policijske   postaje  Slovenj  Gradec  smo   predvčerajšnjim obravnavali   39-letnega  voznika  osebnega vozila, ki je zaradi vožnje pod vplivom  alkohola zapeljal z vozišča in trčil v garažo.  Voznik je odklonil preizkus  alkoholiziranosti.  Voznika  smo pridržali in mu odvzeli vozniško dovoljenje.  Zaradi  storitve  več  prometnih prekrškov  in kršitve javnega reda in miru smo mu izrekli globo, sledi še obdolžilni predlog.

V nadaljevanju o dogajanju s področja kriminalitete.

Vlom v stanovanje stanovanjskega bloka – Zreče

V  Zrečah  smo obravnavali vlom v stanovanje stanovanjskega bloka. Storilec je prostore preiskal in ukradel gotovino in zlato verižico.


Vlom v stanovanjsko hišo – Celje

V  Celju je neznani storilec skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Ukradel je prenosni računalnik.

Vlom v dve kleti stanovanjskih blokov – Velenje

V  Velenju  smo  obravnavali vloma v dve kleti stanovanjskih blokov. V obeh primerih  je  storilec  ukrade  kolesi,  enkrat znamke KTM in enkrat znamke Specialized.

Vlom v počitniško hišico – Marija Reka

V  Marija  Reki,  na  območju Policijske postaje Žalec, je neznani storilec vlomil  v  počitniško hišico. Ukradel je nekaj posode, mesoreznico in nekaj alkoholnih pijač.

Ilegalni prehod državne meje

Nekaj  pred 23. uro smo v Podplatu ustavili voznika osebnega vozila nemških registrskih   oznak,  državljana  Belgije,  ki  je  vozil  sedem  ilegalnih prebežnikov, 4 državljane Vietnama in 3 državljane Afganistana. Voznika smo pridržali, postopki z ilegalnimi prebežniki še potekajo.

Ponoči  smo  se  ukvarjali  z  iskanjem  pogrešanega moškega doma z območja Policijske  postaje  Ravne  na  Koroškem,  ki  se je v jutranjih urah vrnil domov.

Včeraj   smo  k  preiskovalnemu  sodniku  privedli kršitelja doma z območja Ljubljane,  ki  je na območju Policijske postaje Žalec  večkrat kršil ukrep prepovedi približevanja. Sodnik mu je odredil sodno pridržanje.

Toliko  o včerajšnjem dogajanju na našem območju. S Policijske uprave Celje vam želimo miren in varen dan.

 

VIR: PU CELJE