Policijsko poročilo 24.03.2020, Savinjska regija - savinjska.info

Policijsko poročilo 24.03.2020, Savinjska regija

Na  Operativno  komunikacijski  center  Policijske  uprave Celje smo včeraj prejeli 180 klicev občanov. V 44. primerih je šlo za interventne dogodke.

Kriminaliteta

Tatvina goriva – Rimske Toplice

Včeraj  zjutraj  smo bili obveščeni, da je neznani storilec iz  rezervoarja delovnega  stroja,  parkiranega  na  delovišču ob železniški progi v Rimskih Toplicah, ukradel gorivo ter ukradel pokrov rezervoarja. Škodo ocenjujejo na dobrih 380 €.

Požar – Škofja vas

V  Škofji  vasi  smo včeraj obravnavali požar. Ogenj je poškodoval starejše leseno  poslopje,  živo  mejo  ter  izolacijo  vodnika  na  bližnjem  drogu električne  napeljave.  Zagorelo je najverjetneje zaradi samovžiga  vejevja in trave. V požaru je nastala minimalna škoda.

Poškodovanje tuje stvari – Rogaška Slatina

V  Rogaški  Slatini  smo  obravnavali  poškodovanje  tuje  stvari.  Neznani storilec  je  v  ribnik  ob  ribiški  koči  zmetal več stolov in mizo, last ribiške  družine.  Prav  tako  je  uničil  več  košev za smeti ter razdejal okolico. O storilcu zbiramo obvestila.

Prometna varnost

Prometni nesreči z lažjimi telesnimi poškodbami

V  semaforiziranem  križišču  na  relaciji  Bevče  – Vinska Gora smo včeraj obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta bili udeleženi osebno in tovorno vozilo. Trčenje je povzročil voznik tovornega vozila, ki je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v osebno vozilo. Voznik osebnega vozila se je v trčenju lažje poškodoval.

Okoli   21.  ure  smo  prometno  nesrečo  z  lažjimi  telesnimi  poškodbami obravnavali  tudi  v  Strmci, na območju Policijske postaje Laško. 38-letni voznik  osebnega  vozila,  ki  je  vozil  pod  vplivom alkohola, je trčil v betonsko  ograjo  in nato še v drsno ograjo in prometni znak. Voznik, ki je imel  0,72  miligrama  alkohola  v litru izdihanega zraka, se je v trčenju lažje poškodoval.

Javni red in mir

Kršitev javnega reda in miru  – Celje

V  Celju, v stanovanju na Opekarniški ulici, smo včeraj obravnavali kršitev javnega reda in miru. Štirje moški so skupaj popivali, pri čemer sta se dva sprla  in  se začela prerivati ter pretepati. Obema, sicer starima znancema policije,  starima   38  in 42 let, smo odvzeli prostost in ju pridržali do streznitve. Obema smo izdali plačilna naloga.

Kršitve odloka

V zadnjih 24 urah smo na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje  prejeli  obvestili o tem, da se na javnih krajih  v Velenju in v Celju  druži več ljudi. V obeh primerih smo zadevo preverili. V Velenju smo kršitev  potrdili. Skupina oseb se je družila v bližini enega od bencinskih servisov.   O  kršitvi  smo  obvestili pristojen prekrškovni organ. V Celju kršitve nismo ugotovili.

Prejeli  smo  tudi  dve  obvestili  o odprtih gostinskih lokalih, in sicer v Celju  in  v  Slovenj  Gradcu. V Celju je bil lokal, za katerega smo dobili klic,  da  obratuje, prazen in zaprt. V Slovenj Gradcu je bila v gostinskem lokalu  zaposlena  in trije obiskovalci.  O kršitvi smo obvestili pristojen prekrškovni organ.

Občanom  se  zahvaljujemo  za  obvestila.  Tudi v prihodnje bomo preverjali vsako informacijo o domnevnih kršitvah.

Miren in varen dan želimo iz Policijske uprave Celje.

 

VIR: PU CELJE