Policijsko poročilo 25.1.2021, Savinjska regija - savinjska.info

Policijsko poročilo 25.1.2021, Savinjska regija

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 723 klicev občanov. 169 klicev je bilo interventnih, sedem nujnih.

Cestni promet

Od petka do danes smo na našem območju obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi poškodbami, dve z lažjimi in štirinajst prometnih nesreč z materialno škodo.

Prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami smo v petek, nekaj pred 23. uro, obravnavali na lokalni cesti Grobelno Platinovec. Prometno nesrečo je povzročil voznik začetnik, ki je imel v krvi nekaj manj kot eno promilo alkohola. 19-letni voznik, ki je vozil iz smeri Grobelnega proti Platinovcu je izgubil oblast nad vozilom in je zapeljal v levo čez vozišče, po hribu navzdol, kjer se je vozilo prevrnilo in ob trčenju v drevo obstalo obrnjeno na streho. Poleg voznika so bili v vozilu še trije potniki. Eden od njih se je v trčenju hudo poškodoval. Zaradi povzročitve prometne nesreče bomo 19-letnega voznika kazensko ovadili.

Prometni nesreči z lažjimi telesnimi poškodbami smo obravnavali v Javorniku, na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem in v Šentjurju.

V Javorniku smo prometno nesrečo obravnavali v petek okoli 12. ure. V trčenju dveh osebnih vozil, do katerega je prišlo zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo, se je lažje poškodovala sopotnica v vozilu oškodovanega voznika.

V Šentjurju smo prometno nesrečo obravnavali okoli 19. ure, ko je na Drofenikovi ulici padel močno pijan kolesar. Kolesar je imel 1,7 promilov alkohola v krvi.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali dvanajstkrat.


Kriminaliteta

V petek smo na območju Žegra obravnavali požar. Okoli 8. ure zjutraj je zagorelo ostrešje stanovanjske hiše. Do požara je prišlo, ker je močan veter iz dimnika pod strešnike odpihnil žareče saje. Požar je uničil del ostrešja. Tuja krivda je izključena.

Na Polzeli in v Celju je neznani storilec z dveh osebnih vozil ukradel registrske tablice.

V Svetem Jerneju, na območju Policijske postaje Slovenske Konjice, smo obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo. Storilec je lastniku s poškodovanjem vrat povzročil za okoli 1.000 € škode.

V soboto smo bili obveščeni, da je neznani storilec na osebnem vozilu, parkiranem pred stanovanjskim blokom v Čečovju, prerezal tri pnevmatike.

V soboto smo obravnavali vloma v stanovanjski hiši v Draži vasi in v Zagradu v Celju. V Draži vasi je storilec v hišo vlomil skozi okno terase. Ukradel je gotovino. V Zagradu je v hišo vlomil skozi okno na zadnji strani hiše, prostore preiskal in ukradel gotovino in naložbeno zlato.

Na Aškerčevi cesti v Velenju smo včeraj obravnavali dva poskusa vloma v avtomata z napitki.

 

VIR: PU CELJE