Policijsko poročilo 28.10.2010, Savinjska regija - savinjska.info

Policijsko poročilo 28.10.2010, Savinjska regija

Vikend ki je za nami je bil zelo pester. Obravnavali smo kar 6 prometnih nesreč, ki so se končale s hudimi telesnimi poškodbami. Obravnavali smo še sedem prometnih nesreč z lažjimi telesnimi poškodbami ter 31 z materialno škodo.

Prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami – Celje

Prva prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami se je zgodila v petek okoli 9 ure zjutraj. 47 letni voznik osebnega avtomobila je vozil iz smeri Bukovžlaka proti Proseniškem. Ko se je pripeljal v desni ovinek je zapeljal
naravnost na nasprotno smerno vozišče nato pa iz vozišča, kjer je je prevrnil. V nesreči se je hudo telesno poškodoval.

Prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami – Dobrna

Druga prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami se je zgodila v petek okoli 17.00 ure v kraju Dobrna. 69 letni voznik neregistriranega kolesa z motorjem je vozil po klancu navzdol ter zapeljal na levo, nato pa iz vozišča, kjer je padel ter se pri padcu hudo telesno poškodoval.

Prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami – Celje

Prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami se je zgodila tudi v soboto okoli 13.00 ure na Ljubljanski cesti v Celju. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega premika 66 letnega voznika kolesa, ki je nenadoma zavil pred voznika tovornega avtomobila. Prišlo je do trčenja, v katerem se je
kolesar huje telesno poškodoval.

Prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami – Šentjur

Prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami se je zgodila tudi v soboto okoli 14.50 ure v Šentjurju. 35 letni voznik motornega kolesa je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo v naselju Jakob pri Šentjurju izgubil oblast nad vozilom ter padel. Zadobil je hude telesne poškodbe.

Prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami – Slovenj Gradec

Peta prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami se je zgodila v soboto okoli 15.00 ure v Slovenj Gradcu. 54 letna kolesarka je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča padla, ter se pri padcu huje telesno poškodovala.

Prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami – Celje

Do prometne nesreče s hudimi telesnimi poškodbami je prišlo tudi včeraj dopoldne v Celju. 24 letni voznik osebnega avtomobila je zaradi neprilagojene hitrosti v naselju Vojnik zapeljal na levo ter trčil v reklamno tablo ob vozišču. Voznik se je lažje telesno poškodoval, prav tako ena sopotnica, druga sopotnica pa je zadobila hude telesne poškodbe.

Na področju kriminalitete smo obravnavali KD Grožnje, 18 tatvin, dva vloma, 3 KD Nasilja v družini. Obravnavali smo 10 kršitev javnega reda in miru na javnem kraju ter 10 v zasebnih prostorih.

Tatvina kolesa – Celje

V Celju na dvorišču Gimnazije Center so nepridipravi odtujili moško gorsko kolo.

Tatvina rib – Žalec

V Žalcu je bila izvršena tatvina 40 -50 kg postrvi iz ribnika.


Tatvina – Šentjur

Policisti PP Šentjur so obravnavali tatvino vrtnih kovinski vrat.

Tatina – Dravograd

V Dravogradu so nepridipravi iz odklenjenega osebnega avtomobila odtujili 70 eur gotovine.

Tatvina torbice – Celje

Tatvino torbice iz odklenjenega osebnega avtomobila so v Prekorju obravnavali tudi celjski policisti. V torbici je imela oškodovanka dokumente, bančne kartice ter 105 Eur gotovine.

Na Kersnikovi ulici v Celju je neznani storilec iz odklenjenega stanovanja iz predsobe odtujil žensko torbico z vsebino.

Tatvina denarnice – Celje in Ravne na Koroškem.

Celjski policisti so opravili ogled kraja tatvine denarnice v enem izmed gostinskih lokalov v Celju. Lastnik je oškodovan za 150 eur. Podobno tatvino so obravnavali policisti policijske postaje Ravne na Koroškem.

Tatvina varilnega aparata – Slovenj Gradec

V Slovenj Gradcu so neznanci iz odklenjene garaže odtujili varilni aparat.

Vlom v hišo – Slovenj Gradec, Slovenske Konjice in Mozirje

V hišo je bilo vlomljeno v Slovenskih Konjicah. Neznani storilci so pregledali notranjost vendar ni bilo nič odtujenega.

Mozirski policisti so opravili ogled vloma v vikend v Lokah pri Mozirju. Tudi tukaj ni bilo nič odtujenega, nastala pa je škoda za okoli 150 Eur.

Vlom v vozilo – Laško

V Laškem je bilo vlomljeno v vozilo iz katerega je bila odtujena denarnica z dokumenti in gotovino.

VIR: PU CELJE