Policijsko poročilo 3.5.2019, Savinjska regija

Prometna neserča s smrtnim izzdiom – Spodnji Dolič

Današnje  poročilo začenjamo s podatki o prometni nesreči s smrtnim izidom, ki  se  je  zgodila  v  torek  30.4.2019 okoli 11.15 ure v Spodnjem Doliču. 68-letni  voznik  osebnega  vozila  je  vozil  po regionalni cesti iz smeri Doliča  proti  Vitanju.  V strmem klancu navzdol je pričel prehitevati pred njim  vozeče  vozilo. Po končanem prehitevanju voznik z vozilom ni zapeljal nazaj  na  desno  smerno  vozišče,  temveč  je z vožnjo nadaljeval po levem
smernem vozišču  ter v ostrem levem ovinku z nezmanjšano hitrostjo zapeljal naravnost  izven  vozišča.  Vozilo je prebilo kovinsko varnostno ograjo ter trčilo  v  drevo. Hudo poškodovanega voznika so s helikopterjem odpeljali v Univerzitetni  klinični  center  Maribor,  od koder so nas obvestili, da je 68-letnik  podlegel  poškodbam.  V  prometni nesreči se je poškodovala tudi 66-letna  sopotnica. To je letošnja deveta smrtna žrtev prometnih nesreč na območju  Policijske  uprave  Celje.  Lani  v  enakem  obdobju je v prometni nesreči umrla ena oseba.

 
 

Prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami – Šentrjur

Obravnavali  smo tudi prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, ki se je  zgodila  v sredo 1.5.2019 okoli 12.40 ure v Šentjurju.  28-letni voznik motornega  kolesa  je  v  kraju  Šibenik zaradi  vožnje  z  neprilagojeno hitrostjo  skozi levi ostri ovinek izgubil oblast nad vozilom ter padel po vozišču. Pri padcu se je hudo telesno poškodoval.

Vlom v stanovanjsko hišo – Ravne na Koroškem

V  Ravnah  na  Koroškem je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo, iz katere so nepridipravi odtujili dve harmoniki vredni 10.000 EUR.

Vlom v klet – Celje in Velenje

Celjski  policisti  so  opravili ogled vloma v kletne prostore stanovanjske hiše.  Neznani  storilci  so  odtujili  več  kosov  električnega in vrtnega orodja. Vlom v klet so obravnavali tudi velenjski policisti, odtujena pa je bila lestev ter dve sekiri.

Vlom v osebni avto – Celje

V  Celju  je  neznani  storilec  poskušal  vlomiti v osebni avto, kar mu ni uspelo, je pa na vozilu povzročil za okoli 600 eur materialne škode.

VIR: PU CELJE