Policijsko poročilo 30.11.2020, Savinjska regija - savinjska.info

Policijsko poročilo 30.11.2020, Savinjska regija

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 598 klicev občanov. 139 klicev je bilo interventnih, štirje nujni.

Prometna varnost

Od petka do danes smo na našem območju obravnavali devetnajst prometnih nesreč.

V eni se je lažje poškodovala voznica osebnega vozila, v katero je zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo v Lokarjah, na območju Policijske postaje Šentjur, trčila voznica osebnega vozila. Ostale prometne nesreče so se končale z materialno škodo na vozilih in objektih.

Na avtocesti smo obravnavali romunskega voznika osebnega vozila, ki je na viaduktu Slatina, pri omejitvi 100 km/h, vozil 180 km/h. Voznika smo oglobili.

V Žalcu smo obravnavali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel dve promili alkohola v krvi. Vozniku smo prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

Trem voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo smo zasegli vozila.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ta konec tedna ukrepali osemnajstkrat.


Kriminaliteta

Na območju Policijske postaje Velenje smo obravnavali malce poseben vlom.

Neznani storilec je vstopil v odklenjeno klet ob stanovanjski hiši. Lastnica je v poznih večernih urah klet zaklenila in vanjo nevede zaprla storilca, ki je nato v nočnih urah prežagal več lesenih letev in pobegnil iz kleti, s seboj pa odnesel več električnega orodja in prehranskih artiklov.

V noči iz sobote na nedeljo smo na avtocestnem počivališču Tepanje obravnavali tatvino dobrih 750 litrov nafte. Storilec jo je ukradel iz rezervoarja poljskega tovornega vozila.

Na Škapinovi ulici v Celju je neznani storilec vlomil v klet stanovanjskega bloka. Ukradel je stojalo za novoletno jelko in lučke za jelko.

V Velenju je neznani storilec z ostrim predmetom na vozilu parkiranem pred stanovanjsko hišo naredil več risov in s tem lastnici povzročil za dobrih 1.000 € škode.

 

VIR: PU CELJE