Policijsko poročilo 4.11.2019, Savinjska regija - savinjska.info

Policijsko poročilo 4.11.2019, Savinjska regija

Sobota, 2. november 2019

Vloma v dve stanovanjski hiši – Gomilsko

 

Pregled    sobotnega   dogajanja   začenjamo  s  podatki  o  vlomih  v  dve stanovanjski  hiši  na  Gomilskem. V enem primeru je storilec v hišo vlomil skozi  okno,  v  enem  skozi vrata terase. V obeh primerih je ukradel nekaj gotovine.

Vlom v štiri počitniške hišice – Velenje

Velenju,  ob jezeru, smo obravnavali vlome v štiri počitniške hišice. Iz dveh  je  storilec  odnesel  plinski  jeklenki,  v dveh primerih ni ničesar ukradel.

Poškodovanje vozil – Celje, Dobrna in Laško

V  Celju  na  Kidričevi  ulici  smo  obravnavali  poškodovanje  dveh vozil. Storilec  je  na  obeh prerezal po dve pnevmatiki. Poškodovanje vozil smo v soboto  obravnavali  še  na  Dobrni   in  v Laškem, Savinjska regija, kjer je storilec na dveh vozilih prerezal po dve pnevmatiki.

Ilegalni prehod državne meje

V noči iz sobote ne nedeljo smo na območju Bistrice ob Sotli  izsledili pet ilegalnih prebežnikov, državljanko Somalije s tremi mladoletnimi otroki  in državljana  Libije.  Državljani  Somalije  so zaprosili za azil, državljana Libije smo po opravljenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Nedelja, 3. november 2019

Tatvina – Slovenj Gradec

Na  Starem trgu v Slovenj Gradcu je neznani storilec iz odklenjenega vozila ukradel denarnico z dokumenti in gotovino.

Vlom v kleti stanovanjskih blokov – Velenje

V  Šaleku  smo  obravnavali  vlom  v  klet stanovanjskega bloka od koder je storilec ukradel štiri pare smuči.

Vlom  v klet v Velenju smo obravnavali še na Stanetovi ulici. V tem primeru je storilec ukradel več kosov električnega orodja.

Tatvina – Šoštanj

Izpred  stanovanjskega  bloka  na  Cankarjevi  cesti  v Šoštanju je neznani storilec  ukradel kolo z motorjem znamke BAOTIAN ROCKY, registrskih številk CE ZA-14, črno – bele barve.

Tatvina  – Zreče

V Zrečah je neznanec iz odklenjene garaže ukradel vrtno kosilnico.

Obvestilo

Zaradi prenove bo od jutri do 17. novembra  2019 zaprt mejni prehod za mednarodni promet Imeno (Miljana). Za potnike bo v tem času neprekinjeno odprt mejni prehod Sedlarjevo (Plavić).

Potniki lahko za prestop meje uporabljajo tudi druge mejne prehode.
Več informacij in seznam mejnih prehodov najdete na spodnji povezavi:
https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/101412-med-5-in-17-novembrom-bo-zaprt-mejni-prehod-za-mednarodni-promet-imeno-obvestilo

 

 

VIR: PU CELJE