Policijsko poročilo 6.11.2019, Savinjska regija - savinjska.info

Policijsko poročilo 6.11.2019, Savinjska regija

Na  območju  Policijske  uprave  Celje smo v zadnjih 24 urah obravnavali 59 interventnih dogodkov.

Včerajšnji  dan  je  tragično  zaznamovala  prometna nesreča v Šentjurju, v kateri je umrl 69-letni voznik osebnega vozila.

 

69-letni  voznik  je  vozil  iz smeri centra Šentjurja.  Pri vključevanju v promet  na prednostno cesto v smeri poti Šmarju ni pustil mimo vseh vozil, ki  so  vozila  po  prednostni  cesti  in  je  trčil  v  tovorno  vozilo  s priklopnikom,  s  katerim je iz šmarske strani  pravilno pripeljal 49-letni voznik, ki je skušal z zaviranjem in umikanjem v levo trčenje preprečiti. V
trčenju  se je  69-letni voznik osebnega vozila tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče umrl.

Letos  je  v  prometnih  nesrečah  na območju Policijske uprave Celje umrlo dvaindvajset ljudi, lani v enakem obdobju enajst.

V nadaljevanju o dogajanju s področja kriminalitete.

Vlomi v stanovanjske hiše – Tepanje, Podvin, Kapla

V  Tepanju  smo  obravnavali  vlom  v stanovanjsko hišo. Storilec je v hišo vlomil skozi garažno okno in ukradel več kosov zlatnine.

V  Podvinu  je  storilec  v hišo vlomil skozi pritlično okno in ukradel več vrednejših kosov nakita.

V  Kapli  je  neznani  storilec  v hišo vlomil skozi vrata terase, preiskal prostore in ukradel gotovino.

Vlom v prostore športnega društva – Velenje

Na  območju  Velenja  smo  obravnavali vlom v prostore športnega društva od koder je storilec ukradel nekaj alkoholnih pijač.

Iztirjenje vlaka – Zidani Most

Okoli  pol  dveh zjutraj smo bili obveščeni, da je v bližini Zidanega Mosta iztirila  os  vagona  mednarodnega  tovornega  vlaka,  ki je vozil iz smeri Dobove  proti  Zidanem Mostu.  V dogodku ni bil nihče poškodovan. Preiskava poteka.

Prometna varnost

Rokometaši  RK  Celje  Pivovarna  Laško  so  se  nam  znova  pridružili pri aktivnostih za ničelno toleranco do alkohola in drog v prometu. Podarili so nam  vstopnice  za  ogled  rokometne  tekme  lige  prvakov med  rokometnima kluboma  Celje Pivovarna Laško in PPD Zagreb, ki bo v nedeljo, 10. novembra 2019, ob 17. uri,  v dvorani Zlatorog v Celju.

Na  območju  celotne Policijske uprave Celje bomo do nedelje  pri kontrolah prometa  vstopnice delili  tistim voznikom, ki jim bo alkotest pokazal 0,0 in ki bodo izpolnjevali vse pogoje za varno in odgovorno vožnjo.

Glede  na  to,  da   se  je letos stanje prometne varnosti na našem območju izredno poslabšalo znova pozivamo vse udeležence, naj bodo v cestnem prometu strpni, previdni in naj upoštevajo cestno prometne predpise.

 

VIR: PU CELJE